Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Kako zmanjšati hrup pri telovadbi?

Default avatar
Pozdravljeni,

zdaj, ko je vse zaprto in se je treba rekreirati DOMA (#ostanidoma), me skrbi hrup, ki ga povzročam pri nekaterih, za telo sicer zelo koristnih vajah (npr. poskoki). Vljudno prosim za kakšen nasvet, ali je mogoče kako zmanjšati jakost hrupa in prenos hrupa v sosednja stanovanja v bloku (gor - nadstropje višje, dol - nadstropje nižje, naprej/nazaj in desno/levo - sosednja stanovanja v istem nadstropju), ki ga povzročam pri telovadbi (in pri tem ne zmanjšam intenzivnosti telovadbe? Telovadim vedno čez dan, nikoli v večernih, nočnih in zgodnjih jutranjih urah.

Mi zna prosim kdo pomagati?
Default avatar
Jaz skačem na blazinah za judo in po prstih. Imam prebit tudi del nosilne stene, zato včasih skačem po prebitem delu stene ter po prstih. Je sicer ozko, ampak se da. Jaz skačem 2x po 100 poskokov, potem naredim pocepe, sklece, trebušnjake,hrbtnjake, skupaj 25 minut. Tako se pošteno spotim.
Default avatar
Po prstih je napisal/a:
Ali mi lahko prosim pojasniš, kaj pomeni, da imaš prebit del nosilne stene in skačeš po prebiti steni?

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević