Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Kako se znebiti povečanega trebuha?

Default avatar
Spoštovani,

pred 6 leti so mi diagnosticirali celiakijo (simptomi: utrujenost, spahovanje, refluks, slabokrvnost, napenjanje, hujšanje kljub obilnemu hranjenju - imel sem samo še 57 kg ob diagnozi, visok sem 171 cm). Kljub hujšanju sem imel vseskozi tudi napinjen trebuh, da je izgledalo, kot bi bil noseč. Star sem 40 let.

Po diagnozi celiakije in prehodu na brezglutensko hrano so vsi navedeni simptomi razen napihnjenega trebuha izginili. Zdaj tehtam 71 kg in tudi veliko telovadim in se gibljem (delam tako vaje za vzdržljivost kot za moč). Zdravnik gastroenterolog mi je dejal, da je moj trebuh ok, moja osebna zdravnica pa, da imam nekaj maščobe na trebuhu, a ne veliko. Ne vem več, kje naj iščem razlog za povečan trebuh...

Vljudno prosim za informacijo, kako lahko s telovadbo in ustreznejšo prehrano zmanjšam povečan trebuh oz. se povečanega trebuha povsem znebim? Čim pridobim nekaj 100 g, se mi vsa teža nakopiči v trebuhu - trebuh se poveča in to kljub telesni aktivnosti.

Imam sedeče delo (osem ur sedenja v službi), rekreiram (telesna aktivnost) pa se po službi 30 min do 1 uro, včasih tudi 1 uro in pol do 2 uri. Kakšno stopnjo telesne aktivnosti je primerno upoštevati zame glede na zgoraj navedeno, ko računam potrebe po kalorijah?

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević