Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Doma pridobljene sirotkine beljakovine v prahu

Default avatar
Pozdravljeni,
Star sem 16 let in se že dolgo časa ukvarjam s športom, zadnje čase pa predvsem telovadim ter delam na moči saj želim pridobit mišično maso. Po malo raziskovanja sem ugotovil, da mišice za ustrezno rast potrebujejo beljakovine itd... Skratka zanima me ali morda kdo ve, kako bi si pripravil sirotkine beljakovine v prahu doma ( torej kako sirotki odvzet maščobe, sladkor,... da ostane le visoka koncentracija beljakovin) in če je to sploh mogoče.? Prosim za mnenja tistih, ki se spoznate na to temo.

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar
Sam tega ne boš mogel narediti. Maščobe v sirotki ne ostane prav veliko, saj je to sestavina sira. Sirotka pa ostanek od mleka. Tisto nekaj ogjikovih hidratov pa zmanjšajo s fermentacijo.

Predlagam ti, da še malo raziskuješ in ugotovil boš, da potrebuješ bistveno manj beljakovin, za mišično maso kot se ti morda sedaj zdi. Predlagam ti, da bolj paziš pri prehani. Tisti gainer po trenignu pa raje kupi v trgovini.
Mito Šinkovec
http://www.telodrom.com Center Telodrom
http://www.mito.si Mito stran
https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević