Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

dodatek NEPRO HP

Default avatar

zlatica-mica

Pozdravljeni,

Kupili smo veliko napitkov NEPRO HP...za dietetsko uravnavanje bolnikov na dializi, . Nepro HP je visokokalorična prehrana, ki vsebuje povečan delež proteinov in zmanjšano koncentracijo fosforja v primerjavi s standardnimi formulami za enteralna živila.

Žal ta oseba za katero smo to kupili napitkov ne prenaša, jih ne more piti, ker ji ne odgovarja okus in ji povzroča bruhanje.

Sin pa je športnik, star 15 let. vsak dan trenira in po treningz pije proteinske napitke. Zanima me ali bi lahko pil tudi tele dodatke namesto proteinskih napitkov. ne bi rada, da bi mu naredila kakšno škodo, zato sprašujem nekoga, ki se spozna.

nepro HP vsebuje:
Sestavine:
voda, maltodekstrin, RASTLINSKO OLJE (sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline, repično olje), Kazeinati (mlečne beljakovine: kalcijev kazeinat, magnezijev kazeinat, natrijev kazeinat), izolat mlečnih beljakovin, saharoza, glicerin, fruktooligosaharidi, MINERALI (kalijev citrat, natrijev citrat, natrijev hlorid, kalcijev citrat, magnezijev sulfat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, kromov klorid, natrijev molibdat, natrijev selenat), emulgator: sojin lecitin, aroma, holinijev klorid, stabilizator: celuloza, l-karnitin, VITAMINI (L-askorbinska kislina, niacinamid, kalcijev pantotenat, piridoksinijev hidrohlorid, tiamin hidrohlorid, riboflavin, vitamin E, vitamin A palmitat, folna kislina, biotin, filokinon, vitamin D3, cianokobalamin), tavrin, stabilizator: natrijeva karboksimetilirana celuloza.

Hvala za odgovor.

lp kARLA
Default avatar

Vesna Feelgood

Pozdravljeni.
Med prvimi sestavinami, ki so zastopane v največjem deležu, so rastlinska olja in koruzni škrob (maltodekstrin). Nisem prepričana, da je to najprimernejši vir kalorij za kogarkoli.
Razumem, da bi se želeli tega nekako znebiti, vendar ljudje (po večini:) nismo kante za smeti. Izdelek resda ni "škodljiv" kar sam po sebi, vendar, če nas zanima najboljše priporočilo, ga ne vidim med njimi.
Raje izberite nek kvaliteten vir beljakovin v prahu (sirotka, micelarni kazein) in ga dopolnite s kosom sadja (banano, na primer) in navadnim jogurtom. Našteto je lahko skupaj odličen nadomestek obroka (malica) in vir kvalitetnih kalorij za športnika.

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević