Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Vadba z osebnim trenerjem

Default avatar

Masy

Tri leta sem hodila v fitnes z osebnim trenerjem. Najprej mi je bila vadba všeč, ker pa nisem našla motivacije za hujšanje in me je začel motiti tudi njegov način motiviranja (vsake toliko na tehtnico, potem pa zavijanje z očmi, ker pač ni šlo dol), pa tudi njegovi jedilniki so se mi zdeli neživljenjski za 50 let staro žensko z družino, me je na začetku tega leta vse skupaj minilo. Motilo me je tudi to, da se pred vadbo nisva nič ogrela in se po njej raztezala. Nekaj časa nisem delala nič, zdaj imam paket v Linei Snelli. Vem pa, da bi po končanem paketu spet rada obiskovala podobno vadbo s trenerjem. Kako naj najdem pravega?
Priponke

vadba zunaj zenska.jpeg
(170.55 KiB)

Default avatar

Masy

Pozdravljeni,
žal filmčka ne morem odpreti ...
Sem si pa že pred časom ogledovala vašo spletno stran. Kaj priporočate?
Default avatar

Masy

Sem si zdaj pogledala en filmček na vaši FB strani ...
Nekje do novega leta imam še plačano v Linei Snelli (kot vidim, je to pravzaprav blizu vas). Ker ni bilo ravno poceni, bom program speljala do konca, potem pa me Telodrom kar mika.
Hvala!
Default avatar

Vesna Feelgood

Draga Masy,

odlično je, da si želite gibanja. V naših letih se prehitro "zasedimo" in življenjski stil nam prinese marsikatero težavo. Rado se nam pozna pri kilogramih, sklepi postanejo negibljivi, smo zakrčeni...in tukaj vam bo vadba zagotovo zelo koristila. Ponudbe je veliko; tudi pri nas (http://www.drfeelgood.si/drfeelgood-vadba/) nudimo posamezniku prilagojeno vadbo v majhnih skupinah. Pojdite poskusiti, kjer se vam zdi vredno. In Telodrom zagotovo sodi v to kategorijo.

Predvsem bi vas pa rada napotila k razmisleku o prehrani. Je ni vadbe s katero lahko "odtelovadite" napačen prehranski režim in če želite izgubiti kilograme, bodite pozorni tudi na to.
V nadaljevanju vam bom dala nekaj povezav do člankov, ki govorijo prav o tem in boste lahko našli kopico koristnih napotkov. Seveda bom vesela, če zastavite še kakšno bolj konkretno vprašanje s tem v zvezi.

http://www.drfeelgood.si/blog/2016/11/0 ... na-nacela/
http://www.drfeelgood.si/blog/2017/03/0 ... bro-formo/
http://www.drfeelgood.si/blog/2016/12/2 ... -prehrane/

Bodite dobro!
Vesna
Default avatar

Radenska32

Draga Masy, upam, da boste še videli moj odgovor. Če po 3 letih z osebnim trenerjem ni bilo nobenega rezultata, potem je s tem trenerjem nekaj hudo narobe. Jaz sem oktobra tukaj spraševala za nasvet, potem sem si res izbrala osebnega trenerja, s katerim sem res zelo zadovoljna. Shujšala sem do željene teže (čeprav hujšanje ni bilo moj primarni razlog za treninge s s trenerjem) in na telesu se mi treningi že poznajo, treningi so mi zelo všeč in so popolnoma prilagojeni meni, mojim omejitvam, željam,... Če boste prebrali in vas bo zanimalo, vam z veseljem napišem kontakt.