Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

PRESUHOST

Default avatar

barbi23

Pozdravljene!
Stara sem 14 let, in tehtam 42 kg. V višino merim 167cm. In res nevem kaj naredim da se bom bolj zredila. Zdravnica pravi da to ni nič. Ampak letos grem v srednjo šolo in res nočem da bi se iz mene norčevali. Zato vas prosim za nasvete recepte. Kaj naj naredim na pridobim težo.Hvala vam.
Default avatar

pikapoka474

in kaj je tudi to, da ni vprašanja, pač pa pravzaprav vse prazno?????????? halo? pa kaj vam je?
Default avatar

pikapoka474

ja, zdaj ko sem pisla, se pa je pojavilo. nekaj vam res ne delčuje ok.
Default avatar

Mario Feelgood

Zivjo Barbi,

pridobivanje kvalitetnih kilogramov, ki niso le odvečna maščoba, bo v tvojem primeru najverjetneje odvisno od doslednega uživanja dovolj hrane - beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob iz naravnih, minimalno predelanih virov.

1. V obroke poskusi vključiti več beljakovin: http://www.drfeelgood.si/blog/2017/10/0 ... -prehrani/

2. Beljakovine dopolni s kosmiči, krompirjem, rižem, različnimi kašami, tudi kruh je lahko med izbirami. Več: http://www.drfeelgood.si/blog/2014/03/0 ... -vlaknine/

3. Od maščob svetujem uporabljati cele vire, kot so oreščki, avokado, polnomastni mlečni izdelki olive in cela jajca, ... več: http://www.drfeelgood.si/blog/2014/07/1 ... olesterol/

V pomoč pri odmerjanju količin ti je lahko priložena infografika:

beljakovine, zelenjava, gorivo_preview (1).png
(300.09 KiB)

LP, Mario
www.drfeelgood.si