Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Fitnes, kako začeti?

Default avatar

eMinistry

Verjetno se nekaterim zdi naslov smešen ampak potrebujem nasvet. Telesne aktivnosti mi ne manjka, doma krepim predvsem roke, trebuh, hodim v hribe, imam zdrav indeks. Rad bi pa zadevo nadgradil. Do idealne teže mi manjka kakih 5kg, to bi dosegel z ustrezno prehrano in obiskovanjem fitnesa. Tam še nisem bil, in ne vem katere naprave in vaje bi sploh bile primerne za doseganje mojega cilja. Torej nekaj za roke, trebuh. Pri prehrani imam pa problem samo pri beljakovinah, ker jih malokrat naberem toliko kot priporoča tista aplikacija, čeprav je kalorij dovolj. Razmišljam o kakem pripravku za po treningu.

Lep pozdrav, hvala vam že vnaprej
Default avatar

Mito

Ne kompliciraj preveč. Če že greš na fitnes, potem se sprehodi čez vse naprave, ki jih imajo tam. Temu se reče krožni trening. Po parih tednih tedni bo vse bistveno bolj jasno. Na vsaki napravi je ponavadi tudi fotograifja z napotki kaj se na njej počne. Če boš to upošteval in zraven nekaj logike ne boš imel težav.