Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Vaje z ročkami za celotno telo!!!

Default avatar

hejhej7493223

Pozdravljeni, nameravam si kupiti 2x15kg težke ročke. Če mi lahko pomagate bi bil zelo hvaležen, potrebujem pa nekakšen seznam vseh vaj, ki vključujejo ročke. Za celotno telo seveda. Najlepša hvala!!!!
Default avatar

Mito

Če želiš vaje za celo telo zato ne rabiš nič kupovat. Poguglaj pod convict conditioning.
To je zelo prikalden sistem, s katerim boš lahko napredoval. Razumem, da se sliši kot najbolj logična varianta kupiti ročke. Vendar potem boš moral kmalu kupiti težje in nato težje. Potem boš kupil še klop in benč in prej ko boš mislil bosta s kolegom že sestavljala kletko za počepe, ker drugač se itak ne da trenirat... Pa še potem vseeno nekaj manjka... To je zgodba od večine takšnih najstnikov, ki dovolj dolgo vztrajajo pri nekem cilju.

Naredi bolje že v štartu. Sicer bo potrebno nekoliko več dela, saj se boš moral ukvarjati biomehaniko, ampak bo to zate bolje. Bistveno lažje se je naučiti par vaj z utežmi, kar bo dobro morda samo na začetku.
cron