Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Fitnes

Default avatar

Nesrecen otrok

Pozdravljeni. Ze nekaj časa se ukvarjam sto zadevo in mi je zelo neprijetno. V uspredju je seveda pivski trebuh lepo okrogel in veliko opazen. Piva je nepijem v fitnes hodim in treniram borilne vescine vendar ne zgine in zgleda kot da sem nosec. Ker sem star 17 je to zelo neprijetno. Prosim za kaksen nasvet. Lp
Default avatar

Nives Orešnik

Pozdravljeni.
Najprej bi bilo priporočjivo najti vzrok napihnjenosti. Pri tem vam bi bolj kot trenerji na fitnesu lahko pomagal vaš zdravnik. Ali je vzrok prehrana, ali gre morda za kakšno drugo zdravstveno težavo. Vsekakor je dobro preveriti, za splošen trening v primeru, da ni zdravstvenih težav ali napačnega načina prehranjevanja pa vam predlagam, da redno izvajate tudi vaje za krepitev trebušnih mišic (globokih in površinskih). Če boste o njih povprašali na fitnesu, ki ga obiskujete vam bodo trenerji z veseljem pomagali, lahko pa se za več vprašanj obrenete tudi na forum ali name.

Če boste uspeli težavo rešiti, bomo zelo veseli, če se boste vrnili v forum in nam zaupali kako vam je uspelo.