Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Šport in kila (hernia)

Default avatar

maruskaaa

Pozdravljeni,

bilo je že veliko tem o kili, a so večina že vse zastarele, prav tako pa me bolj zanima naslednje. Kilo imam že kar nekaj časa in sicer zdravniki so komaj zdaj ugotovili, da je to verjetno res kila ingvinalno, dobila sem napotnico za kirurga in bo verjetno še nekaj časa trajalo, prej ko bom operirana - ČE sploh bom, namreč moja zdravnica trdi, da to ni nič takšnega in da marsikdo pač živi s tem in da ona na mojem mestu ne bi opravljala posega.
No, jaz si tega vsekakor ne želim in dokler se mi ta zadeva ne odpravi me zanima, če mi lahko nekdo, ki ima podobne izkušnje (kilo imam v dimljih) svetuje kako se lahko sedaj ukvarjam s športom. Jasno mi je, da dvigovanje uteži odpade, zanima pa me če škodijo tudi različne vaje z lastno težko kot so plank, skleci, trebušni, počepi? Zdravnica mi je rekla, da mi razne skupinske vadbe brez uteži ne morejo škoditi, ampak je že tudi rekla marsikaj kar ni držalo - zato sem se zatekla sem.

Hvala za odgovore že v naprej!