Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Default avatar

bio ili ne bio

Pet prijateljev je napisal/a:
Vse to je res, ampak se po novem vsaj vedno bolj zavedamo in trudimo, da bi bio res bilo bio, pa tudi glede ozaveščanja glede toksinov v okolju, npr. azbesta (zdaj že dosti saniranega), plastike (velik problem), škodljivih WiFi/mobilnih signalov (vse večji problem), visokonapetostnih daljnovodov itd itn ...
Mi nekatero našo zelenjavo škropimo z glino in zaenkrat kar pomaga.
Default avatar

Pet prijateljev

bio ili ne bio je napisal/a:
Glina pomaga, a če v krogu toliko in toliko km okrog tvoje zelenjave kdorkoli uporablja škropiva, tvoja zelenjava ni bio. No, vseeno pa iz okolja pride manj, kot če bi sama špricala naravnost na gredo. :-) Ko mi nekdo reče, da bom zato, ker ne jem vse bio in dam v usta tudi kaj prepovedanega, pokasirala raka, mi res dvigne pritisk. Pametuje naj mi tisti, ki je naredil vse, da se je izognil vsemu tveganju, pa vem da ni junaka, ker če ne drugo, ima vsak doma elektronske naprave in polno hišo plastike, ki bo nekoč pristala v naravi kot odpadek.

Ampak lej, da se dotaknem še malo teme o knjigi in tej hčerki, pa o raku..... Veliko zdravnikov ti bo povedalo, da je rak psihofizična bolezen. Torej ima psiha - stres veliko vpliva. Gotovo je pametno malo pretehtati, kaj in koliko nečesa damo v usta, ampak taka obsedenost, kot jo prikazuje uvodni post, halo? A ne bi bilo za vse manj škodljivo, če bi hčerki ocvrla tisto jajce, kot vsa ta panika, paranoja in živciranje? Kaj ti pomaga tako stroga preventiva na enem področju, če totalno zariješ na drugem? Tista hčerka gotovo ne bo jedla tako, kot mora pri starših jesti, ko bo enkrat na svojem. Kvečjemu še kakšno motnjo hranjenja si bo nakopala ali kako hudo alergijo, ker je telo navajeno na "sterilno" hrano.
Default avatar

boldrik

Pet prijateljev je napisal/a:
Podpis!
Default avatar

Ddssssa

Prv maš
Default avatar

Stara baba

Starejši gospe(stari babi) se je zmešal
Default avatar

315479

se strinjam z vsemi
Default avatar

rucksack

slučajno pristal na tem portalu...super odgovov, komentar
Default avatar

Aljaz14927

Hahahahahahahaha
Default avatar

Knjižni molj Sam

Knjige sem kot otrok prebrala in z njimi ni prav nič narobe. Kot ti je tvoja hči rekla, gre za skupino otrok, ki doživljajo različne dogodivščine. Toliko za informacijo, knjige so iz 80. let prejšnjega stoletja, ko so se otroci dejansko vsi veselo igrali zunaj in ne današnji, ki jim "pametni" starši potisnejo telefone v roke za ljubi mir. Preko teh telefonov pa otroci mirno dostopajo do njim neprimernih vsebin. Včasih so otroci jedli polnovredno hrano in veliko več kalorij kot danes. In če misliš, da je današnja hrana zdrava, očitno je, da ne bereš. Današnja hrana je gensko modificirana, živali pa se pita z antibiotiki in rastnimi hormoni.
Georgina pa tudi nikakor ne reprezentira homoseksualnost, ampak deklico, ki ne želi biti stereotipna deklica, ki nosi krila, oblekice, sandale z dolgimi lasmi, ki počne stereotipno dekliške stvari. Ampak deklica, ki želi stopiti preko stereotipov. Če smo že pri tem, predstavlja enakopravnost spolov, ki je še danes zelo velik problem.

Nekatere ljudi bi morali prisilno sterilizirati. Ker taki starši samo omejujejo svoje otroke in zaradi svojih kapric tudi ostale otroke.
Default avatar

en k ma rad skobcevke

Ja, razumem ampak pretiravat ni treba.. Tvoja hčer je še vedno otrok in to moraš razumeti.
Default avatar

avtorica je predhodnica

Nataše Šram.
en k ma rad skobcevke je napisal/a:
Ne, ta hčer ni več otrok. Je kar lepo mladostnica, ki verjetno zaključuje srednjo šolo. Poglej datum objave - 2011 :))))))))))))))))))))))))))))))))
Default avatar

avtorica je predhodnica

avtorica je predhodnica je napisal/a:
Moja napaka: hčer bi morala biti v navednicah. Zakaj to, pa pogruntaj sam. Namig: slovenština te hebe pa skloni pa to.
Default avatar

skrab

Vse knjige 5 prijteljev prebral v 5. in 6. razredu OŠ, in to večkrat, pa sem normalno razvit človek.
Default avatar

Andraž Beza

Baba ti si fuknjena . Ka je z vami prokletimi vegetarjanci. Pa to ni zdravo... pa to zivalice buba jebote zelenjavo tud boli ko jo ftargate. Kurbe fardamane pa kameje žrite. Sploh se pa od tute vaše solatke nič energije ne dobi kurbe fardamane. Špeh,klobase,svinska glava, jetre svinsko sarce to je za jest!
Default avatar

Macika

Najboljše knjige. Sem odrasla oseba in sem potrebovala par let, da imam doma cel komplet knjig 5 prijateljev.
Default avatar

PET OTROK

ti pa res moraš biti profesjonalec
Default avatar

kosKruha

Bodi vesela ta tvoja hčerka rada bere in ne zgolj visi na telefonu
Default avatar

budala si TI

bol glupe osebe pa še ne
Default avatar

mihaovcartra

NIMATE POJMA te knjige so odlicne in otrokom pomagajo. ce pa vas otrok nesme jest vec ko 3/4 hrane se pa ne prtozujte

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger