Forum.Over.Net

Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Eros:Psi

Default avatar

Ajs Nigrutin

Also, pozabila sem komentirati enega od prejšnjih postov, ki se je tikal slovenskih pisateljev, ki menda sploh ne bodo prodrli v tujino, to namreč lahko uspe samo Erosu. Avtor(ica) tega komentarja očitno ni prebral niti dveh kompleksnejših slovenskih sodobnih romanov, ker drugače ne bi bil tega mnenja :) Preden se spravi kritizirati slovensko literarno produkcijo (govorim o kvalitetnih avtorjih, da se razume), ne bi škodilo, če bi bil o tem tudi vsaj malo poučen, kajti v nasprotnem primeru komentar sploh ni relevanten.
Default avatar

Zonja

Naj še jaz pristavim skodelico čaja v to bralno čajanko. Sama sem bila že skoraj na tem, da bi knjigo kar kupila, saj me je strašno matral firbec. V knjižnici je bila izjemno dolga čakalna vrsta, ko sem knjigo rezervirala, sem bila skoraj na 70. mestu v čakalni vrsti. Po nekaj mesecih čakanja sem jo le dočakala. Ko sem v knjigi prebrala, da se je Eros sam s sabo ljubil 7x, sem umrla od smeha in knjige enostavno nisem mogla več jemati resno. Malce sem jo še prebirala, mislim, da sem prišla do konca zgodbe o deklici s hišo, prebrala sem še zadnje poglavje, potem pa sem enostavno nehala.

Meni osebno se teorija o 12 osebnostih ne zdi nič nenavadnega. V kitajskem horoskopu je 12 živali, v klasični astrologiji je zodiakalnih 12 znakov. Torej ni novosti. Tudi o tem, da obstajajo trije svetovi, kjer je morda eden bolj vpliven kot drugi, se mi ne zdi nič posebnega. Morda zato, ker sem prebrala že veliko duhovnih knjig in je teorij zelo veliko. Ja, ljudje se zapletamo v različne zgodbe ampak to je le rast. Mogoče bi lahko kdo v knjigi našel rešitev za svoj problem, ampak jaz je preprosto nisem.
Default avatar

bo bo

Kot veste, je avtor knjige pred nekaj dnevi umrl. Hitro in ne preveč boleče potovanje domov mu želim. Zapustil je knjigo, ki je burila duhove. Jaz je nisem prebral. Vseeno pa mu hvala za njegov prispevek.
Default avatar

RoziNaDozi

Pametno polde ;)
Default avatar

_non_

Prebral sem vse na tej strani.
O ljubezni in smislu življenja radi razpravljamo in pišemo, zoperstavljamo mnenja, predlagamo rešitve problemov...
Temeljni problem, s katerim smo pri tem motivirani, je nezadovoljstvo s tistim, kar smo v medosebnih odnosih doživeli.
Zlepa ali zgrda sprejeta (samo)omejitev velike večine ljubezni že(l)jnih je število dva.
Predvidevam, da bodo "marketingarji" prisiljeni za preživetje poprijeti za katero od proizvodnih orodij kmalu potem, ko se bomo naučili šteti dalje.
Dva partnerja NISTA naravna družina.
Spoštovanje vsem!
Vsega dobrega!
Default avatar

lukx59

Zanimivo se mi zdi, da sem sam "naletel" (slišal) o tejj knjigi v povezavi s to knjigo http://www.bukla.si/?action=books&book_id=25724 , ki sem jo sam tudi napisal, vendar si očitno (vsaj zaenkrat še ne) nisem uspel "zgraditi" dosledne promocije. Omenjene knjige (Psi), kakorkoli, nisem prebral, se mi pa zdi naslov (psi - kot, v slovenščini, pes - ne maček) zdi navdihujoč, saj se mi zdi, da predstavlja (kot pes - ne maček) sodobno (potrošniško?) družbo, v kateri se več "nikomur" ne da imeti otrok, ker so (kao?) predragi?, za psa pa se mimogrede potroši 10 k letno, ki poleg vsega ne moreš niti pričakovati (kot recimo od otroka), da boš (nekoč v življenju) imel od njega kakšno korist (seveda jo najbrž še vedno lahko imaš, ta možnost ni izključena) - kakorkoli pogledam se mi pes zdi dovršen luksuz, ki si ga generacije pred nami (pes v smislu psa, ki ga imam v mislih, ne nemškega ovčarja, ki čuva drobnico) niso mogle privoščiti, razen če gremo res daleč v zgodovino - v mislih imam perzijske kralje.
Default avatar

za pisatelja(?!)

Ψ - zastarel znak za kontrakcijo (preoblikovanje) sedaj se označuje z »Z«
Default avatar

Js smjs

Ne ni zaracunal 77€ je pa biblija bila tako draga da so jo lahko ljudje vidli samo v cerkvah...placat so mogli svoje grehe z denarjem....le zakaj je krscanska cerkva najbolj bogata ustanova na svetu ce je pa vera brezplacna?
Default avatar

DinaM

Zdravo
Mene pa zanima če kdo proda Knjigo PSI bi jo nujno rabla..