Forum: Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Morgan

Odgovori Nova tema
Default avatar tinaKovač 9 Feb 2008 21:13

Zdaj pa je prišla blokada. Sally MOrgan je napisala tri knjige , ki jih priporočam v branje. Ne vem več naslova. Piše pa o aboriginih, sama je bila na pol aboriginka in opisuje svoje občutke v treh knjigah, ki so bile kasneje nagrajene. Preprosto in zelo lepo. knjige, ki se vas dotaknejo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar IMS 10 Feb 2008 13:31

Natančen naslov je Sally Morgan: V objem korenin, Miš 2007

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar merenge 29 Feb 2008 18:44

Marlo Morgan je napisala poduhovljeno knjigo o svojem bivanju med avstralskimi aborigini in potem po ogromnem uspehu te knjige še nekaj 'nadaljevanj'. Prvi knjigi je bilo naslov 'Imenovali so jo Dvoje src'.

V resnici ženska nikoli ni živela med aborigini in je na dolgotrajen pritisk in proteste aboroginov celo priznala, da si je vse skupaj izmislila. Nekateri slovenski bralci so jo že pred časom poimenovali ' malo morgen'.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar IMS 2 Mar 2008 16:19

Sally Morgan ni Marlo Morgan, gre za dve popolnoma drugi ženski. Prva je avstralska aboriginka, prva izmed aboriginov, ki je napisala kakšno knjigo in njena knjiga temelji na resničnem življenju njenih aboriginskih prednikov, druga pa je Američanka.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar nastjaa 3 Mar 2008 17:02

Mogoče bi morala odpreti novo temo, a malo pa to le spada sem. Zanima me, zakaj nekateri slabše vrednotite zgodbe, ki si jih je pisatelj izmislil kot prave biografije? A ni večina leposlovja izmišljena? Knjiga Marlo Morgan se lepo bere in naredi vtis na človeka, pa jasno, da je izmišljena. Podobna se mi zdi Pijevo življenje. Lepo se bere, a niti pomislim ne, da bi bila resnična. Knjige Preživela z volkovi nisem brala, a pišejo, da mora biti tudi lepa knjiga, še film bodo posneli po njej, seveda je jasno, da je vse skupaj izmišljeno. Pa kaj potem? Narobe je le, če ni na začetku, kot je v navadi, tistega stavka: Vsaka podobnost... je zgolj naključna.

Če vam je resničnost ali neresničnost zgodbe merilo za dobre knjige, je Jules Verne navaden lažnivec in prevarant.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar malo morgen 3 Mar 2008 18:00

Marlo Morgan je svojo knjigo dolgo prodajala kot zapis svoje osebne izkušnje, kot prenos nekega duhovnega sporočila aboriginov. Opisi življenja aboriginov v knjigi pa so menda precej zgrešeni, poznavalci trdijo, da opisuje bolj navade ameriških Indijancev kot pa pravih aboriginov. To pa je nepošteno in zavajajoče. Če pišeš o aboriginih, pa četudi fikcijo, potem je prav, da prej opraviš domačo nalogo in se o njihovem življenju i navadah poučiš toliko, da ne pišeš neumnosti.

Meni osebno se tudi ne zdi prav, da se tako knjigo prodaja kot zapis osebne izkušnje, če to ni. Ampak prva stvar, se pravi zavajajoče opisovanje življenja aboriginov, se mi zdi dosti hujša. Pa čeprav izvira samo iz neznanja avtorice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jules verne 10 Mar 2008 14:33

Jules Verne je dobro vedel kaj piše. Ivan Mohorič je prevedel nekaj njegovih del iz francoščine, ki jo je pisal Jules, in verjemite, zgodbe se čist drgač berejo, kot prevodi od drugih prevajalcev.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lesenica 18 Apr 2017 21:40

Moj otrok je v devetem razredu in morali so prebrati knjigo v objemu korenin od sally morgan.Nevem zakaj jim dajo take knjige,če jih ne razumejo.Celo jaz jo komaj.a kdo mogoce zna povedat lažjo obnovo prosim

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lesenica 18 Apr 2017 21:42

Je pa prvi del,ki ga je hčerka prebrala,če kdo slučajno kaj ve kako oblikovati obnovo,naj napiše,prosim.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh