Forum.Over.Net

Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

SIDNEY SHELDON

Default avatar

Coco

a je ze kdo bral njegov 'bes angelov', 'jutro, poldne, noc', 'nic ni vecno'... meni so njegove knjige zakon! clovek je genialec!

kaj pa mislite o mary higgins clark?
Default avatar

Sandra

Prima, še nekdo z dobrim okusom :)

Mary Higgins Clark je v redu, a Sheldona še zdaleč ne doseže.
So mi pa bile pri Sheldonu veliko bolj všeč starejše knjige kot te nove. Najboljši njegovi knjigi sta po mojem mnenju Če bo kdaj jutri in Diamantna dinastija.
Takšne domišljije zlepa ne najdeš pri kakšnem pisatelju.
Default avatar

Angel

Čer! Brala sem Bes angelov. Fenomenalna knjiga!
Lp
Angel*
Nik nima nič z naslovom knjige!
Default avatar

zelena mamba

Sidney Sheldon?
Zelo lahko branje, ki poneumlja (res sem prebrala le eno knjigo).
Domišljijo pa res ima.
Default avatar

sandra

Sheldon - sinonim za poneumljanje. Prebrala sem nekaj njegovih knjig im mislim, da bi storila pametneje, če bi gledala v zrak...

Sandra
Default avatar

Coco

meni se sidney sheldon zdi genialen pisatelj, ki res zna napisat knjigo, o kateri se lep cas premisljujes. ne zdi se mi, da poneumlja. je pac branje, ko si zelis samo neki prebrat, ne pa dodatnega izobrazevanja. zelena mamba in sandra: ce vama knjige niso vsec, jih pac ne berita. koga pa imata vidve najraje?
osebno se mi najbolj dopadeta 'diamantna dinastija' in vsekakor 'jutro poldne noc'. ko sem brala to knjigo, sem bila skoraj sokirana, ker si res nisem mislila, kako in kaj so stvari v ozadju. res je dober.
pri mary higgins clark mi gre na zivce to, da celo knjigo nekaj napeljuje, potem pa se tri strani pred koncem spomne nekaj cisto neverjetnega in potem sploh ne razumes kako in kaj.

LP, coco
Default avatar

zelena mamba

Saj ni problema, različni okusi pač. Jaz sem že veliko let nazaj prebrala eno "If tomorrow comes" in potem nič več, ker ni zame. Je zelo veliko akcije, zelo napeto, želiš nemudoma vedeti, kako se bo nadaljevalo, končalo. Ampak kakšne globine notri pa ni.
Meni je npr. všeč Luis Sepulveda.
Default avatar

Gabriel

Ž
Tudi jaz sem prebral par Sheldonovih knjig ( tudi Bes angelov ), je pač dobro lahko branje. Moramo pa biti pošteni; v današnjem svetu je uspeh edino merilo in branost je neka objektivna mera. In Sheldon je pisatelj, ki je danes najbolj bran in prevajan na svetu ( ali pa je to bil pred kratkim ).
P
Default avatar

alisa

super pisatelj .zelo dobra knjiga je Če bo kdaj jutri in pa ta tanova Zaupaj mi svoje sanje (je po resničnih dogodkih).
Default avatar

jest

Pridružujem se mnenju zelene mambe. Sheldon piše šund literaturo.
Všeč mi je Sepúlveda.
Default avatar

majaalen

A mogoče kdo ve, če je od sheldona posnet tudi kakšen film po knjigi tujec v ogledalu?
Oz. je sploh posnet kakšen film po njegovi knjigi?
Default avatar

mariška

Veliko je posnetega, tudi Tujec (A stranger in the mirror) http://www.imdb.com/name/nm0791084/ Tisto, ko piše zraven novel ali book, so filmi/nadaljevanke po njegovih knijgah, ostalo je napisal scenarije. Še vedno se spomnim Diamantne dinastije in Če bo kdaj jutri, pa je že dolgo od predvajanja. To sta bili res dobri nadaljevanki, upam, da ju kdaj ponovijo.
Default avatar

Angiee

V Sheldonu pač ne gre iskati plitkosti. Mar bi morale biti vse knjige puritansko dolgočasne... ne verjamem, da je na svetu veliko ljudi, ki bi znali tako povezati zaplet, vrh in razplet zgodbe. Zelo lepo vodi junaka skozi zgodbo detajlov, ki na koncu dobijo presenetljiv smisel. Je branje, ki se prileže namesto napetega filma. Se pa delno strinjam z zeleno mambo, pri knjigi If tomorrow comes je le ta do sredine in malo čez odlična, konec pa je nekako neprimeren za Sidneya in mi ni všeč.
Default avatar

majaalen

Se pa teh filmov ne dobi na interneti oz. prevedenih podnapisov?
Default avatar

TheMaja

heila! Treutno sm prebrala njegovo knjiho nebo polno zvezd in morem povedat da me je čisto navdušila, brala jo bom zdaj že drugič in mislim da se je tudi osmič ne bi uprla, ker je preveč dobra da bi jo nehala brat, če tuid že vem kaj bo vnaprej se dogajalo in kako se knjiga konča:D
priporočam jo vsem njegovim zvestim bralcem in pa tudi knjige od Mary Higgins Clark niso slabe, ker je tudi moja po vrsti najboljša pisateljica..
Nekaj mojih misli
Default avatar

Rools

Diamantna dinastija morte jo prebrat noro dobra knjiga
Default avatar

Vsebina

A lahko katera napiše kratko vsebino, Če bo kdaj jutri.

Ne vem več namreč, sem jo brala ali ne...

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger