Zabavno je primerjati tele odzive s temo LJUBIM POROČENEGA, kako so tam eni rotili Karin, naj tistega njenega postavi pred izbiro, jaz ali ona. In zdaj, ko se je "ta" poročeni odločil, spet ni prav.
Včasih me je čisto zbegalo, ko sem, predvsem pri glasbi, ugotovil, da kakšne pesmi, ki so me popolnoma prevzele in očarale, tako da sem se za kakšen dan kar "preselil" vanje, medtem ko so drugi betonirali temelje in plošče za svoje prave hiše, drugim niso pomenile popolnoma nič. Ampak z leti sem ugotovil, da o čustvenih zadevah in umetnosti ni tako enostavno razpravljati, kot npr. o nogometu ali prenosnih telefonih.
Jasno mi je, da tisti, ki živite v zvezah, ki so preživele, in v katerih sami niste preminuli, ali pa imate za sabo celo ločitev, popolnoma drugače gledate na vse skupaj. Niti nisem pričakoval kakšnega posebnega navdušenja, še posebej pri ženskah, ki pa so se po odzivih izkazale, vsaj zame, za dokaj razumevajoče, če upoštevamo še odgovore, ki so prispeli na temo INTIMNOST na drugem forumu.
Ko zadnje čase primerjam in ugotavljam, koliko se da kljub nerazdružni nezdružljivosti, ki sem jo imel priložnost gledati doma že od malega, sem osupnjen, koliko se da tudi na ta način skupaj ustvariti. Sploh če primerjam s sabo. Pa še vedno premalo, da bi me prepričalo.
Ker, medtem ko se je tale možakar iz Intimnosti odločal vsaj med "nekaj in več", sem se sam v svojih zvezah vedno odločal med "nekaj in nič", pa sem se kljub temu odločil za "nič". Lahko bi temu rekli, kot je to lepo opisala v eni temi, se mi zdi da Urša, enostavno "sebična samoljubnost", ampak potem ne vem, zakaj je zmeraj tako prekleto bolelo.
V knjigi Buda iz predmestja namreč Kureishi opisuje svoje odraščanje in svojo "čefursko" usodo, tam se ji reče "pakijska" v londonskem okolju. Odraščanje, ki ni bilo preveč rožnato, niti "odzunaj", zaradi dveh različnih kultur, niti doma zaradi dveh različnih značajev. In potem je zgodba malo bolj logična. Ker, kot se mi zdi, v knjigi sam večkrat zapiše: "V vsakem trenutku živimo vse svoje življenje."
Že Irena je enkrat pisala, da pri leposlovju ne gre za to, ali je "junakovo razmišljanje sprejemljivo". Meni se zdi bolj zanimivo to, ali je prepričljivo. Ker če ni, sploh nimam več volje brati. Tako sem zadnjič odnesel v knjižnico Steinbeckovo Polentarsko polico na pol prebrano, kar nisem še naredil z nobeno knjigo.
Ne vem, od kje ta silna potreba po pozitivnosti, ki naj bi bila v knjigah.
Včasih se pogovarjava s svojo "ameriško" sestro in primerjava življenje tukaj in tam, odrasla je namreč tukaj. Zadnjič mi je pripovedovala o enem zanimivem in zabavnem pojavu, ki ga tam opaža pri znancih. Namreč, da vsi hodijo na neke tečaje in berejo neke priročnike. In ko jih vpraša, za kaj gre na tistih tečajih, se ob odgovorih skoraj vedno začudi, zakaj bi za tisto, kar jim tam prodajajo, rabil tečaj.
Naj za konec navedem samo en odziv in sicer Andijev, upam, da mi ne bo zameril in da bo tukaj še kaj napisal:
Avtor: Andi ()
Datum: 17-05-01 01:02
Knjigo Intimnost sem dobil pri založbi Orbis. (povsod izposojena!).
Rahlo sem razočaran, saj je zelo depresivna. morda tudi zato,
ker sem se (žal) v knjigi prepoznal tudi sam.
Vsekakor ta knjiga ni za sveže ločence.
Pozdrav, Andi