Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

INTIMNOST

Default avatar
Jože, tvoje pesimistično razmišljanje o Knjižnih moljih, po začetni zanesenosti, me malo spominja na vzdušje iz knjige, ki pa ti ni bilo preveč všeč, če sem prav razumel tvoje pisanje.

Mene za prihodnost tega foruma ne skrbi. Odziv je v redu. Morda pa ne gre toliko za razpravljanje, ampak bolj za mnenja in izmenjavo naslovov in vtisov o prebranem.
Default avatar
Kaja, gotovo veš o tem, o čemer pišeš, iz lastnih izkušenj veliko več kot jaz in se mi zdi v redu, kar si napisala.

P.S.
Glavno, da nisi utonila.

Zadnjič sem na enem praznovanju, v pogovoru med znanci o zaljubljenosti, slišal za ljudi srednjih let, ki so povedali, da niso bili še nikoli v življenju zaljubljeni. A ni to še hujše in bolj žalostno. :)
Default avatar
Ponočnjak,tudi jaz ti želim vse najboljše....:-).....
o knjigi INTIMNOST nisem govoril o tem,ali mi je bila všeč,ali ne....govoril sem bolj o vsebini......lahko pa rečem,da mi je všeč stil pisanja in to je za mene pri knjigi najpomebnejše......avtor skače iz prizora ven,nazaj,naprej in zopet nadaljuje tam kjer je odskočil........ko sem bral to knjigo,sem namreč začutil,da bi jo lahko dramatiziral....lahko bi napisal monodramo......monodrame so lahko sila dolgočasne,ampak ta bi bila zelo impulzivna.....ritem bi lahko bil fantastičen,morda bi celo skočil ven in dodal kakšen dialog in se vrnil nazaj v monodramo.........jaz sem seveda pisal o tipu,ki se je dolgočasil v življenju,ki je v bistvu "izkoriščal" vse okoli sebe,samo da je bilo njemu finu....in meni takšni tipi niso všeč...torej sedaj se ve kaj mi ni bilo všeč......
napišite še kaj o tej knjigi...
Default avatar
Zdravo, knjižni prijatelji !
Nimam se za knjižnega molja, čeprav veliko berem. Ponočnjak je opazil,
da sem nekaj napisal na temo Intimnost. No, sam pa sem opazil, da
Ponočnjak potuje....In se vrača....Trenutno berem (študij) Pravo gospodarskih
družb 2, pa bi z veseljem zamenjal s kom od vas in bral kaj lahkotnejšega.
Imate kak predlog (morda Buda iz predmestja - Kureishi,..)? lp Andi
Default avatar
Hay,
Čeprav sem ženska mi je knjiga bila všeč. Všeč mi je bila zato, ker je zelo zelo realna. Takšne stvari se dogajajo - samo ne govorimo o njih. Ženske si vse preveč rade lažemo - saj to se ne dogaja meni, moj pa že ni tak in potem ko odide - totalen šok. Res pa je, da moški veliko lažje odhajajo in puščajo za seboj družino, otroke... Ženske pa kar nekako ne zberemo poguma, ostajamo v zvezah brez ljubezni, brez spoštovanja polne nekakšnih izgovorov .
Pa še nekaj - knjigo je treba vsaj dvakrat prebrati!

Lep pozdrav vsem!
Default avatar
V naši knjižnici je Intimnost sposojena, že odkar je bila v forumu prvič omenjena - počasi si že mislim, da je to posledica tukajšnjega omenjanja. Rezervirati se je ne da, tako lahko samo mirno čakam (in čakam). Sem pa že prebrala Buda iz predmestja. Slog je tekoč in berljiv, prebrala sem jo takorekoč v enem kosu, a mi je šla hkrati tudi zelo na živce, ker je tako prekleto realna. Nikakršnih prijetnih občutkov mi ni vzbudila, se me je pa vsekakor dotaknila. Lahko kaj podobnega pričakujem tudi pri Intimnosti?
Default avatar
Odslej se bom povsem zanesla na predloge, ki jih bom našla na forumu. "Intimnost" sem prebrala v enem večeru in se mi zdi odlična. Posnet je bil tudi že film, nagrajen v Berlinu, več najdete na internetu.
Naslednja bo po Ireninem predlogu Mariasova "Jutri v bitki misli name".
Vmes sem prebrala še Capudrov Pariški dnevnik. Osebno je poznal Ernesta Sabata (moj predlog prejšnjega meseca). To je zanimivo, ostalo v knjigi pa zanič.
Default avatar
Intimnost sem prebrala z zanimanjem, ker je bila na forumu hvaljena. Ne morem se odlociti ali mi je vsec ali ne. Stil pisanja mi ustreza. Ostalo pa, je ze res da je naredil korak, k soncu, k novem...., ampak nekje vmes me je presinila ideja da nikoli nic ni imel. Zena rojeva on pa se daje dol z drugo (vprasajne katero po vrsti). Malo zadovoljstva najde v otrocih, sedaj ko so malo vecji... V bistvu se mi je zdel revez on, ne zena. Najbrz je tudi njej zasijalo sonce.

Trenutno pa sem pri koncu Buda iz predmestja.

Zacela sem z Mavricnim znamenjem - moram priznat da mi ni ustrezala.

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger