Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Maja beremo

Default avatar
Sem mislila, da bomo med korono več brali - lažno upanje. Še ta forum je umrl.

Knjige:

Stephen King:
- Gospod Mercedes
- Srečni najditelj
- Konec izmene

Končno sem se spravila brat trilogijo o Billu Hodghesu. Kriminalke imam rada, znanstvene fantastike pa ne. Te tri kriminalke so mi bile dobre, posrkale so me vase, tako, da sem jih brala pred službo, na vlaku, po službi ... Prvi dve sta mi bili boljši kot tretja, tretja je bila nalo bolj misteriozna.

Knjiga in bralci VI:
Ja, končno sem tudi to prebrala. Slovencem se nič dobrega ne piše (kar nas je še ostalo). Moram jo še enkrat prebrat in podrobneje analizirat.

Ekološka inteligenca: tudi v ekološki pismenosti nismo kaj prida, ali pa nam preprosto ni mar. Odlična knjiga, tudi jaz sem izvedela veliko novega.
Default avatar
Ja, žal tale forum počasi umira. Mi je zelo, zelo žal. Dajte, knjižni molji, pišite, delite svoje mnenje o prebranih knjigah.

V maju sem prebrala same kriminalke. Mi zadnje čase to odgovarja. Nič posebnega sicer, bolj lahkotno.

Linda Lo Scuro: Siciljankina hči

Zgodba priseljenke s Sicilije, ki si ustvari življenje v Angliji in ne želi imeti nič skupnega s Sicilijo in svojo mafijsko družino. Dokler je ta le ne posrka vase...
Kot že rečeno, zelo lahkotno branje, naivna zgodba, sicer pa berljivo. Le slovničnih napak absolutno preveč

Oyinkan Braithwaite: Moja sestra, serijska morilka

Zgodba o nigerijski medicinski sestri, katere mlajša sestra ubija svoje fante. Hkrati čustvena, kriminalna, smešna in satirična zgodba. Drugačna in sveža. Mi je bilo všeč.

Lisa Gray: Izginuli
Zgodba o zasebni preiskovalki, ki prejme fotografijo, na podlagi katere ugotovi, da je bila ugrabljena pri 3 letih in se loti raziskovanja.
Pričakovala sem veliko več, bila pa sem zelo razočarana. Površna zgodba, polna lukenj in predvsem zelo neprepričljiva. Izredno slab prevod - kot bi bral Google translate - in ogromno, ogromno slovničnih napak. Preskočite. Ni vredno branja.

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger