Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Februarja beremo

Default avatar
Robert Specht: Tisha

To je resnična zgodba o Ann Hobbs, 19-letnem dekletu, ki je leta 1927 prišla v nek majhen kraj na Aljaski kot novopečena učiteljica. Zagovarjala je enakost vseh učencev - tako domorodcev/Indijancev kot belcev/vaščanov in s tem spodkopavala zakoreninjene navade tamkajšnih vaščanov. S tem se jim je zelo zamerila in so ji močno nagajali. Otroci pa so jo imeli zelo radi, predvsem tisti, za katere se je borila. Seveda njena ljubezen do fanta mešane krvi ni pripomogla k dobrim odnosom, dokler nista rešila hčerke in vnukinje svoje nasprotnice.
Odlična knjiga, izreden opis zgodovinskih in družbenih razmer, poleg tega pa čudovit opis narave. Toplo priporočam.

Agatha Christie: Mačka med golobičkami

Ah, Agatha Christie je res carica.
Tokratna zgodba in zločin se dogajata na prestižni dekliški šoli, medsebojna razmerja so skrajno zapletena, rešitev zločina pa tudi. Dokler se čisto na koncu ne vmeša Hercule Poirot, seveda.
Odlično. Agatho Christie je vedno vredno brati in priporočam vsem njenim ljubiteljem in tudi ostalim.
Default avatar
Jean-Baptiste Malet: Gnilo rdeče

Končno sem si kupila to knjigo (leposlovja sploh ne berem: viewtopic.php?f=33&t=11161761&p=1285685 ... #p12856856. Prebrala sem jo v hipu. Dokumentarca si nisem ogledala.
Žalostno mi je, kako mora ogromno ljudi delati za drobiž, zato, da mi nekaj dobimo. Krive so pa korporacije, ki želijo vedno večji zaslužek z nekvalitetnimi surovinami in ki ubogo plačujejo delavce.
Še vedno nisem vrgla stran kečapa in ostalih paradižnikovih konzerv s paradižnikom v takšni in drugačni obliki. Saj jih bomo pojedli.
Ampak bom pa res razmislila, ko bom naslednjič nakupovala.
Zelo zanimiva dejstva, knjigo priporočam vsem.

Zdaj berem Požgani možgani od Davida Perlmutterja, po knjigi Gnilo rdeče me je kar potegnilo, da bi spet brala. Ker prej že dolgo, dolgo nisem.

Nisem več včlanjena v nobeno knjižnico. Zadnjič sem bila v Konzorciju, pa sem kupila par knjig. Bolj me vleče v knjigarne kot pa v knjižnice, čeprav so jih že veliko zaprli. Upam, da bodo založniki z zmanjšanjem davka na knjige dočakali boljšečase.
Default avatar
Tisho sem prebrala tudi jaz in se strinjam z napisanim. Zdaj česa podobnega niso več zmožni napisati.

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger