Forum.Over.Net

Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

katere knjige, da bi me potegnile v branje po dolgem času

Default avatar

spet wonabe bralka

Živjo,

po dolgem času, cca. 15 let, sem se odločila, da bi spet začela z branjem knjig. v Vmesnem času se zaradi študija in začetkov kariere enostavno nisem lotila branja, no mogoče sem prebrala tri knjige.

prosila bi za par predlogov knjig, ki bi mi jih priporočili, da bi me branje spet potegnilo.

Hvala in lepo poletno branje še naprej
lpš
Default avatar

Hepan

Hej, wannabe bralka, začni počasi, da se ti ne zagravža. Predlagam ti tri rahlo različne zvrsti; poskusi in javi, kaj od tega ti je bilo všeč.

1. Haruki Murakami: Ljubi moj sputnik. Ženske imajo rade Murakamija. Tale je čisto kratka in enostavna, zato boš hitro odkrila, ali se ti splača nadaljevati z njim.

2. Fredrik Backman: Mož z imenom Ove. Spodoben skandinavski humor, lepo napisan roman s sporočilom.

3. Margaret Mezzantini: Ne premikaj se. Razmeroma preprosto napisana zgodba o kompleksnem razmerju. Če te zadene in se morda celo zjočeš, si zrela za kup zahtevnejših naslovov.

Pa po pameti :-)
Default avatar

TadejaK

Absolutno 100% bi ti priporočila knjigo Počitnice (https://knjigapocitnice.wixsite.com/pocitnice).

Meni jo je priporočila nečakinja. Vmes dolga leta nisem brala (najprej študij, potem pa dva mala sončka, časa ni ostalo nič, razen knjige o vzgoji pa kakšne kuharice :))) ). Letos pa sem tole knjigo dobesedno "požrla", je tudi kratka, mislim da ima ca. 150 strani in veliko dialogov, se hitro prebere in je tudi zelo napeta in zabavna. Zelo mi je bilo všeč, ker se dogaja v Ljubljani, to je zame vedno dodana vrednost (= tudi Veronika se odloči umreti, samo je bila meni težko branje).

Odvisno sicer, kakšno branje te pritegne .... kaj bolj spiritualnega kot npr. Jorge Bucay Ti povem zgodbo (se da hitro prebrat), smešnega kot Gospodinja, da te kap (Kinsella), mistično-detektivskega (to je povsem laična oznaka!!!!!!!!) Kam si odšla?, Dar, ..................
Default avatar

Sakallllll

Ob tebi (nadaljevanje je Brez tebe)
Obžalovanje (Vesna Karlin)
Za zaprtimi vrati
Umori z monogramom
Lomilec duš

Jih prebereš hitro, ker so napete

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger