Forum.Over.Net

Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Julija beremo

Default avatar

MAGNETIC REVERIE

Beremo naprej...
Default avatar

starleta

Elizabeth Haynes - V najtemnejšem kotu

Govori o fizičnem in psihičnem nasilju moškega nad svojo partnerico in posledicah te zlorabe.

Knjiga, ki me je šokirala z vsebino. Še nekaj dni po tem, ko sem jo prebrala, sem imela zoprn občutek in me je imelo, da bi še enkrat preverila, če so vhodna vrata zaklenjena.
Default avatar

no-ja

Eleanor Oliphant je povsem v redu: Gail Honeyman

Dobra. Glavna junakinja je na začetku samo malo čudna, potem pa iz strani v stran spoznavamo, kaj je razlog temu. Je človek rutine, vsak dan ob istem času hodi v službo, po isti poti, pri hrani pozna samo nekaj variant, ne komunicira z okolico, vsak konec tedna se ga naliva z vodko, potem pa s sodelavcem slučajno na cesti pomagata starejšemu možaku, ki mu postane slabe - tu pa se njeno življenje prične zapletati in seveda se tudi odplete. Mogoče je konec malo predvidljiv, ampak vseeno, priporočam.
Default avatar

kr111

Oliver Pötzsch: Rabljeva hči, Rabljeva hči in črni menih

Zgodovinska kriminalka, prestavi te v čas rabljev in čarovnic, dogajanje na Bavarskem. Lepo se bere.
Default avatar

spetpočitnice

Izgubljeni kovčki, Jordi Punti
Na začetku je kazalo, da mi branje ne bo steklo, zdaj grem proti koncu in je super. Štirje polbratje Krištofi v različnih državah; skozi njihova življenja spoznavaš življenje očeta. Dobro.
Default avatar

no-ja

Lutka iz cunj, Cole Daniell - triler, kjer nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled. Policaji najdejo truplo, sestavljeno iz šestih različnih ljudi in seznam ljudi, ki bodo še umrli. Najprej so povsem nepovezani, potem pa se okriva povezava med njimi, primer rešujeta detektiv Wolf in partnerica (pa seveda ostali kolegi). Konec je zame osebno presenetljiv in nič kaj tipičen. Za ljubitelje definitivno!

Sedem grobov: Komisar Dupin razreši peti primer, Bannalec Jean-Luck - Dupin rešuje primere po tekočem traku, čeprav ne gre ravno po tekočem traku:). Velja enako, kot zgoraj.

Dekle pod ledom: Bryndza, Robert - nov avtor na našem trgu. Detektivka Erika raziskuje umor mladenke in ugledne in bogate družine, ki jo seveda pripelja do podobnih umorov v preteklosti. Tudi ona ima določene težave (to je očitno sedaj in, da imajo vsi neke težke travme), umor seveda razreši (suprise). Ni slaba.

Moja družina in druge živali: Durrell, Gerald - tole je pa posladek, biografski roman, na katerega sem naletela zahvaljujoč otroku:). Gerald odrašča v zelo zanimivi družini, dobesedno. Otroci (poleg Geralda še dva brata in sestra, vsi kar precej starejši od njega) so bili rojeni in so odraščali v Indiji. Ko oče zelo na hitro umre, se vrnejo v Anglijo, kjer pa jih neprijazno vreme prepriča (no pravzaprav najstarejši sin da pobudo), da se preselijo v Grčijo, na otrok Krf, kjer ostanejo pet let. Samo primer: sin povabi prijatelje na obisk, ker ugotovijo, da bo hiša za vse premajhna, se preselijo v večjo - kar tako, mimogrede. Gerald je seveda strašen ljubitelj narave, predvsem vsem možnih živali, ki jih veselo nosi domov, kar seveda prinaša številne zaplete - vse pa spremljajo krasni opisi narave in seveda še bolj krasni, posebni, zanimivi odzivi ostalih članov družine. Ja, družini je oče zapustil veliko denarja, vendar ga je mama s takim načinom zelo uspšeno zapravljala.). Biser!
Default avatar

Knjiga

Malo mešano "plažno" branje na dopustu:

Agatha Christie. Zakaj ne Evans?

A. Christie imam rada, čeprav mi tale knjiga ni bila najbolj po godu. Tokrat primer umora rešujeta vikarjev sin in njegova prijateljica in visoke družbe. Malo preveč naivno, sicer pa dobro branje kot vedno.

Samuel Bjørk: Angelsko hladna

Norveški triler, kjer inšpektor H. Munch s sodelavko M. Krüger (še enak, ki ime težave) rešuje umore šestletnih deklic. Dobro se bere, čeprav je nekaj lukenj, ki ostanejo nepojasnjene. Prva knjiga iz serije. Bi prebrala še kakšno.

David Nicholls: En dan

Zgodba o prijateljstvu/ljubezni ženske in moškega, ki se prvič srečata po diplomi in ostaneta v vezi vsa nadaljnja leta. Zgodba se odvija na isti dan vsako leto.
Prijetno branje, konec malo presenetljiv.

Nicholas Barreau: Skrivne sestavine ljubezni

Luštno. Lahkotno. Zgodba se začne, ko mlada lastnica restavracije v Parizu po naključju naleti na knjigo, ki opisuje prav njeno restavracijo in njo. Tako se ji zdi. In seveda želi priti v stik s pisateljem, kjer pa se zgodba zaplete.
Idealna knjiga za branje na plaži.

Lucinda Riley: Dekle na pečini

Po izgubi otroka se Granda Ryan vrne iz Amerike domov na Irsko, kjer pa se zaplete v skrivnostno zgodbo, ki povezuje 2 družini še iz daljne preteklosti. Nič presenetljivega, a bere se tekoče in je kot prejšnja lahkotno poletno branje.

Peter Nichols: Pečine

Naj bi bila romantična zgodba , ki jo poganja 60 let stara skrivnost, a je bilo meni dolgčas. Skrivnost se izkaže za nekaj banalnega (zeehhh...), sedanjost pa je tudi brez nekih pravih dogodkov. Razen začetka. Dolgčas, skratka.

Madeline Sheehan: Neizpodbitno

Ljubezenska zgodba med 2 članoma rivalskih motorističnih skupin. Začetek obeta, potem pa je tako plehko. Brez strasti, od katere bi taka zgodba morala prekipevati. Uboren jezik. Škoda časa.