Forum: Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Moderator:
Ziva_Sorn

ZStrip 

Februarsko branje

Nova tema
Default avatar xy/2 15 Feb 2017 20:32

Se opravičujem, ker sem odprla novo temo, nov mesec je naokrog in moram napisati, da mi knjiga:

Goran Vojnović - Figa ni bila všeč. Sicer sem v veliki meri (malo izpustila) prebrala 393 strani, od vsebine pa sem pričakovala več. Figa je roman prepletajočih se zgodb o članih neke družine, ampak zelo komplicirano in dolgovezno. Ima pa knjiga svojo "cvetko" saj je en stavek, ki se začne proti koncu strani 73 in konča na strani 79, brez vsakršne pike, samo vejice, ki pa jih nisem preštela. Je pa takšno zadevo malo težje prebrati, prebrala sem ga dvakrat, da sem razumela in šele nato postala pozorna, da ni nikjer pike.

Njeno pravo nasprotje pa je knjiga Katerine Tučkove - Žitkovske boginje. Temelji na resničnih zgodbah žitkovskih žena, a vse, kar je zapisano ni povsem v skladu z resničnostjo, saj mnogo naslednikov teh boginj še danes živi in je vsebina zaradi njih malo prilagojena in so mnoge usode in dogodki malo prirejeni. Dokumenti, dogodki temeljijo na obstoječem in malo izmišljenem gradivu, shranjenem v češkem in slovaškem arhivu. Osupljiva pripoved o ženski duši, magiji in delu češke zgodovine, ki je bil doslej skrit očem. Knjiga o bujnih, nesluteno močnih ženskah v temnem soncu. Knjiga vredna nagrad, ki jih je dobila.

O knjigi Sue Monk Kidd - In dobila je krila, pa se pridružujem pozitivnemu mnenju bralke, ki ga je zapisala lani, menda v poletnih mesecih. Berljiva, malo zgodovinska knjiga o suženjstvu. Všeč sta mi bili tako Pokora kot Sarah, posebej še zato, ker je Sarah Pokoro naučila brati in pisati, na koncu pa ji je... preberite sami, pa lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Knjiga 16 Feb 2017 19:33

John Fowles: Zbiratelj

Moški ugrabi dekle, da bi jo imel zase. Zgodba o odnosu med ugrabiteljem in ugrabljenko, pripovedovana enkrat z ene, enkrat z druge strani.
Sem mislila, da bo dolgočasna, ker je večinoma razmišljanje enega ali drugega, pa je prav berljiva.
Zanimiva in kruta obenem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh