Med.Over.Net

Pravna pomoč bolnikom z rakom

Odgovarjajo: dr. Jaka Cepec, univ. dipl. prav.

Forum namenjen bolnikom in bivšim bolnikom z rakom, ki se ob težki bolezni vse pogosteje srečujejo s pravnimi vprašanji iz področja dela, zaposlitve, socialne varnosti in pacientovih prvic.

dr. Jaka Cepec , univ. dipl. prav.

jakacepec

višina nadomestila v primeru "bolniške"

Default avatar

jakacepec

Dean,

forum je namenjen bolnikom z rakom in ne poškodovancem pri padcu z drevesa.

lp

Jaka
Default avatar

kr ena žena

Pozdravljeni, zbolela sem za rakom dojke, kateri se je izkazal samo po operaciji, zdaj me čaka vse kar zahteva zdravljenje, kemoterapija, obsevanje in vse ostalo, skratka, sem brezposelna in povedali so mi, da mi ničesar ne pripada iz naslova bolezni razen socialne pomoči. Spadam v mlajšo skupino bolnic. Razmišljala sem, da bi me nekdo zaposlil, s tem da bi takoj odšla na bolniško. Ali je to možno in koliko bi to bremenilo tega delodajalca za tak primer.
Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

jakacepec

Če ste obvezno zdravstveno zavarovani vam pripadajo vse pravice iz naslova zdravstvenega zavarovanja, kar med drugim pomeni, da imate pravico do plačila za zdravstvene storitve in sicer v primeru zdravljenja malignih obolenj v celoti. Res pa je, da za nezaposlene ni posebnega nadomestila.
Če bi imeli sklenjeno delovno razmerje oziroma bi bili zavarovani na podlagi drugega statusa ( kmet, s.p., imetnik družbe oziroma poslovodna oseba, itd..) bi imeli tudi pravico do nadomestaila plače v času bolniškega staleža.

Vprašanje, ki ga zastavljate se nanaša na stroške iz naslova delovnega razmerja. Delovno razmerje boste sklenili s pogodbo o zaposlitvi in v njej bo določeno ne samo delo, ki ga boste opravljali temveč tudi plačilo, ki ga boste dobili in čas sklenitve delovnega razmerja. Na podlagi tega bo znano tudi kakšen strošek predstavljate za delodajalca.Takšen strošek bo delodajalec znal izračuati. Pri tem bodite pozorni na dejstvo, da delodajalec nosi breme stroškov bolniške odsotnosti prvih 30 dni.

Namen sklepanja delovnega razmerja po 4. členu ZDR-1 je v tem, da se delavec prostovoljno vključi v organizirani delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca. V primeru kakor ga navajate vi, to je sklenitev pogodbe o zaposlitvi ne z vidika sklenitve delovnega razmerja temveč zgolj in samo zaradi tega, da bi bili v bolniškem staležu je vprašljivo z vidika samega namena in cilja sklenitve delovnega razmerja.

Poleg tega bi morala biti v praksi resna ovira za zaposlitev dejstvo, da ne bi smeli uspešno opraviti zdravstvenega pregleda.

Lep pozdrav.

Jaka Cepec

Moderatorji

dr. Jaka Cepec , univ. dipl. prav.
jakacepec