Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Prenos lastništva med družinskimi člani

Odgovori Nova tema
Default avatar Robee 27 Avg 2017 21:18

Mene pa zanima naslednje: Recimo, da babica želi nepremičnino ali parcelo prepisati na hčero...se morata s prepisom strinjati tudi preostala otroka, ki jih ima oz. morata oddati svoj podpis na listino?

Hvala za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 7 Sep 2017 14:59

Spoštovani!

Za sklenitev pogodbe (darilne, prodajne,..) sicer ne potrebujete nobenega soglasja ostalih, vendar pa se morate zavedati, da v kolikor boste sklenili darilno pogodbo, lahko nujni dediči to pogodbo izpodbijajo do višine nujnega dednega deleža. Če je torej ta nepremičnina edino premoženje, ki ga babica ima in bo to z darilno pogodbo prepisala na vnukinjo, čeprav ima poleg vas še dva otroka (ki sta nujna dediča), potem lahko ta dva otroka, zahtevata vračilo darila do višine nujnega dednega deleža. V kolikor nujna dediča soglašata z darilno pogodbo je zato dobro, da sta vseeno sopodpisnika darilne pogodbe.

S spoštovanjem.

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh