Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Ali lahko to storijo?

Default avatar

ali lahko?

Pozdravljeni,

Zanima me ali je možno da moji bližnji( se pravi starši ,bratje sestre) lahko tožijo,ker se želim ločiti in sem si našla novega partnerja? Namreč obvestili so me da bodo tožili mojega partnerja za razdiranje zakona.

Najina ločitev je v teku-ker imava otroka čakava na poziv CSD potem pa dalje. Ni pa mi jasno zakaj se poslužujejo te "na ušesa privlečene tožbe" ker mislim, da nima nobene pravne podlage.

Prosim če mi lahko odgovorite.

Hvala in lep pozdav!
Default avatar

helenap

Ne morejo oz. v kolikor bi takšno tožbo vložili, ne bi uspeli.

Takšna tožba ne obstaja,
saj za zahtevke sorodnikov glede obstoja zakonske zveze
(ki so samo "vtikanje" v zadeve, ki se jih prav nič ne tičejo)
ne obstaja nikakršna pravna podlaga.


Samo vi in vaš mož odločate, ali boste zakonsko zvezo obdržali ali predlagali razvezo.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc