Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

zaplenjen avto

Default avatar

Za taščo

Pozdravljeni,

imam taščo, ki je bila pol leta v bolniškem staležu in sicer na zdravljenju v bolnišnici. V tem času se ji je nabral dolg za plačilo avtomobila, ki ga je imela na leasing. Do odplačila leasinga ji je manjkalo 600 evrov. se pa je zgodilo kak teden nazaj, da je prišel izterjevalec iz leasing hiše in njenemu partnerju, ki nista poročena in nista prijavljena na enakem naslovu pustil obvestilo in avtomobil odpeljal. Nje takrat ni bilo doma. Pred tem jo je že 2 krat iskal na domu ampak je bila v službi. Ko jo je iskal je meni razložil zakaj jo išče, me spraševal za telefonsko št kam bi jo lahko poklical in mi razkril koliko je dolžna.
ali tukaj obstaja kakšna možnost za tožbo zaradi kršitve zakona o varovanju osebnih podatkov ali zaradi katerega drugega razloga? Tašča je namreč pretresena zaradi dogodka, nima prevoza v službo, zaradi bolniške ni imela tako visokih dohodkov in ni mogla odplačati avtomobila. Zdaj ko se ji je plača normalizirala in bi lahko obročno odplačala dolg pa so ji avto odpeljali.
mi lahko svetujete kaj lahko naredimo v tem primeru? če potrebujete še kakšne druge podatke, mi sporočite. res bi potrebovala nasvet. Ali imamo sploh kakšno podlago za tožbo?

Hvala in lep pozdrav
Default avatar

helenap

Svetujem, da se pogovorite z leasing hišo in poskušate doseči dogovor.

Zagotovo so vašo taščo večkrat opominjali za plačilo, vendar se ni odzivala,
zato so posegli po ukrepu odvzema vozila.

Vozilo je do dokončnega plačila v lasti leasing hiše,
zato navedeno ne predstavlja nikakršne kršitve,
poleg navedenega pa pogodbe o leasingu določajo,
v katerih primerih ima leasing hiša pravico odvzema vozila.
To je zlasti v primeru neplačevanja obrokov.

Mislim, da bi bila situacija drugačna, v kolikor bi vaša tašča takoj ob nastopu plačilnih težav,
obvestila leasing hišo in prosila za odlog plačila.

Glede na navedeno ne vidim možnosti za kakršnokoli tožbo proti leasing hiši.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc