Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

ukinitev preživnine

Default avatar

mojcysoncy

Pozdravljeni!

Že dve leti sem mati samohranilka. Z očetom 2-letne hčerke sem se ponovno zbližala in zanosila. Odločila sva se, da poskusiva znova in zaživimo kot družina. Zanima me, kaj narediti v tem primeru glede preživnine in otroškega dodatka prvega otroka. Ali moram za ukinitev preživnine poslati dopis na sodišče in se na povabilo le-tega zglasiti obravnavo? Kaj narediti v primeru spremembe otroškega dodatka? Prva hčerka, zaradi katere sem prejemala preživnino, se je rodila meseca oktobra 2007, naslednjega otroka pa pričakujem konec meseca marca 2010. Kdaj moram podati spremembno za otroški dodatek prvega otroka na CSD, čimprej ali to lahko storim malo pred rojstvom 2. otroka? Priibližno veste kaj me zanima in o čem je problem, zato vljudno prosim za odgovor! Hvala!

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc