Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

izselitev-nujno

Default avatar

flir

Nujno prosim za nasvet in pomoč in sicer izvenzakonski partener je lani decembra brez vsakih pojasnil končal najino razmerje, ki je trajlo cca 14.5 let, s tem da sva živela 12,5 let skupaj.Živela sva v mansardi hiše moje mame, kjer sva si s skupnimi napori uredila stanovanje.Zadeva pa je sledeča, da se še vedno ni izselil in je tako življenje nevzdržno, zahteva takoj na roko 50.000€ (najprej je hotel 100.000€), za sredstva ki jih je on (kao) vložil v to stanovanje. Mojega dela, tega da je živel in še živi v stanovanju zanj ni nič Naj povem da je lastnica hiše moja mama, partner pa že več kot 5 let ni praijavljen na tem naslovu, temveč na drugem naslovu kjer ne živi in je lastnik stanovanja (prijavljen naj bi bil v primeru prodaje stanovanja glede davka).Ker pač zahteva to vsoto brez kakršnihkoli argumentov, ker se je sam odločil da z mano ne želi bit več in ker je po 11mes. tako življenje nevzdržno, bo verjetno morala moja mama vložit tožbo za izselitev (deložacija).Prosim če mi lahko pomagate in mi poveste kako naj ukrepamo, ker tako resnično ne gre več.Kako to poteka, koliko časa traja, kakšni so stroški, ker dokler ne bo dobil zahtevan denar se ne misli izselit. Pač obnaša se kot da ni nič (prihaja in odhaja kakor in kadar se mu zdi, velikokrat v vinjenem stanju, se pa bojimo tudi da bi nastopil s fizičnim nasiljem), za stroške komaj da kak€,
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem, sem pa res v veliki stiski in z živci na koncu.
Default avatar

helenap

Če se vaš bivši partner ne želi prostovoljno izseliti, je potrebno vložiti tožbo na izselitev.
Za navedeno boste potrebovali pomoč odvetnika.

Glede zahtevanega izplačila sredstev skupnega vlaganja:
ker je lastnica hiše vaša mama, bi vaš bivši partner moral zahtevati povračilo vlaganj od nje.
Vlaganja bo moral dokazati.

V izogib dolgim sodnim postopkom, vam predlagam,
da se s partnerjem poskušata dogovoriti tako glede izselitve,
kot glede izplačila deleža njegovih vlaganj.
Skupaj pripravita seznam vloženih sredstev in določite delež vsakega od vaju.
Mogoče se bo partner, ko bo videl, da na vaši strani obstaja neka pripravljenost na rešitev
zadeve in na izplačilo, umiril in se boste tako lažje dogovoriti.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc