Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Plačilo kazni.

Default avatar

skrbi me

Pozdravljeni!

Prijatelj je pred nekaj leti (okrog 3) z nekaj prijatelji vdrl v lovski dom. Niso naredili neke ogromne škode. Pred kratkim se je končalo sojenje kjer je dobil 2 leti pogojno in 2000eu kazni. Kdo mu določi do kdaj mora kazen odplačati? Ali mora to storiti v dveh letih, kar bo na pogojnem? Ali prej? Ker mu je predsednik društva dal pogoj, da mora to plačati do decembra. Če ne ga bo lovski dom tožil za veliko več denarja. Pogodbe nista podpisala pri notarju, ampak predstavniku doma doma.
Podpisal je pogodbo, da plača do decembra z predstavnikom doma.
SEdaj je priden in ne počne več neumnosti. Ampak problem je da je brezposeln. Plačal bi lahko kvečjemu polovico kazni do konca letošnjega leta. Kaj se zgodi če ne plača celotne kazni? Ali ga lahko tožijo za večji znesek? Tega se zelo bojim. Prvi obrok mora kmalu plačati, ampak ne vem kaj bo. Ker ni zaposlen, nima denarja.

Lepo prosim za vaš nasvet.

Hvala lepa.
Default avatar

helenap

1. do kdaj mora vaš prijatelj plačati kazen 2.000,00 € je določeno v sodbi. Zagotovo je to prej kot v 2 letih.

2. če vaš prijatelj nima dovolj sredstev, naj plača kolikor ima. Za preostali znesek pa naj se s predsednikom društva dogovori za odlog plačila.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA
Default avatar

skrbi me

Kaj pa če se ne da zmeniti za odlog? Oziroma kaznjenec tega sploh ne zaprosi, ker ne ve ali bi dobil odlog ali ne. Potem gre to na sodišče? Je potem 100% da ga iztožijo za več denarja ali je možno, da se kasneje odplača 2000eu čeprav se morda tožniki z tem ne bi strinjali?

Hvala lepa.
Default avatar

helenap

Ponavadi se da vedno zmeniti za odlog ali plačilo po obrokih.
Seveda je potrebno stopiti do upnika (v vašem primeru predsednika društva), pojasniti situacijo
in se dogovoriti za podaljšanje roka.
Vse to je potrebno storiti preden zapade rok plačila.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc