Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

zajamcena placa

Default avatar

groza

lep pozrav...zanima me zajamcena placa je 237,,,je to neto ali bruto,kajti imam sodno izterjatev in sem dobila nakazane place 185e,,,,,,ne da se izmikam poravnava,,,,ampak saj niti za prezivetje ni....hvala za odgovor
Default avatar

helenap

Brutto zajamčena plača za september 09 znaša 237,73 €, kar pomeni 185,19 € netto.

Nakazani znesek je res nizek,
vendar zelo težko ocenjujem,
ker ne poznam podatka o višini vaše plače,
drugih morebitnih odtegljajih od plače (npr. morebitni krediti, itd.) in
o višini zneska iz naslova sodne izvršbe, ki jo omenjate.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA
Default avatar

groza

.....sodna..iztrjatev je 4.780.00.............mesecna placa mi je 510 e neto,,ali kak mesec manj z dodatki vred,,,torej ze tretji mesec sem dobila nakazane place 185 e...nimam kredita,niti drugih odtrglajev,,,,to mi ni niti za najemnino stanovanja,,,zivim sama,nimam niti stalnega prebivalisca.te tezave ne morem resiti,torej mi ne pripada niti kaka socialna pomoc.
Default avatar

helenap

Minimalno plačo dobite izplačano zaradi izvršbe oz. vašega dolga, ki se poplačuje preko sodne izvršbe.

Delodajalec je dolžan izvrševati sklepe sodišča in vam odtegniti zneske za poplačilo dolga.
_____________________________
ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ
TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc