Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

Delitev premoženja - nepremičnine

Default avatar
Spoštovani,
V naslednjem letu z partnerjem nameravava kupiti hišo. Prosim za vaše mnenje glede "pravice" do hiše v primeru, da greva kdaj narazen.
Trenutno živiva v stanovanju, ki je moja last. Le tega bom prodala in z kupnino pokrila cca 2/3 (mogoče malenkost manj) cene nove hiše. Preostalo 1/3 bova vzela kredit, ki ga bova odplačevala 50/50, tudi vsa vlaganja v opremo bodo seveda skupna.

Ali se od morebitni ločitvi pravica do hiše deli 50/50, ali se upošteva dejstvo, da se je z prodajo mojega stanovanja pokrilo 2/3 kupnine? Je smiselno to notarsko urediti?
Default avatar
Spoštovana,

menim, da je smisleno, da navedena vprašanja v skladu z določili Družinskega zakonika, uredite s pogodbo pred notarjem, sklenjeno v notarskem zapisu.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 41 391 064
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar