Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Dodatek na pripravljenost

Default avatar

Matej72

Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet:
Več kot 10 let sem bil zaposlen v podjetju, kjer je bila narava dela taka, da sem moral biti tudi izven službenega časa dosegljiv na telefon, večkrat urgirati. Za ta dela (dosegljivost - pripravljenost) nisem v vseh letih dobil nobenega dodatka.

V naši kolektivni pogodbi piše, da ima delavec pravico do min. 10% (od osnove) dodatka na pripravljenost.

Ker se nisem želel izpostavljati in "sem se bal" za svojo službo, tega nisem izpostavil - imam pa na mailih, priče v oddelku ter morebiten izpis klicev kot dokaz.

Zanima me ali je mogoče za nazaj karkoli doseči? Kakšne so možnosti, če bi se odločil za pravno pot?

Sedaj sem v fazi odpovednega roka, ker grem drugam.

Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Matej
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Spoštovani,

plačilo dodatka na pripravljenost bi bilo možno uveljavljati za pet let nazaj. Potrebno pa bi bilo dokazati, da je v vašem primeru šlo za pripravljenost v smislu določila kolektivne pogodbe, ki ga omenjate.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc