Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

preživnina

Default avatar
Imam 13 letno hčerko,za katero plačujem 135 € preživnine,ker bivša partnerica ni več obvladala njenega obnašanje(hiper aktivnost),ji je socialna služba uredila bivanje v mladinskem centru,kjer bodo poskušali otroku vcepiti primerno obnašanje,vse ima v tem centru zastonj,tudi prevoze domov, v tem centru bo verjetno ostala do konca šolanja-zanima me če bi lahko dosegel znižanje preživnine,saj partnerica zdaj kupi samo obleke in učila,kar pa ni tako velik strošek,jaz sem upokojen in bi mi lahko vsak dodaten denar prinesel izboljšanje finačnega stanja,saj moram paziti na vsak evro-hvala za vaše mišljenje!
Default avatar
Pozdravljeni,

glede na opisano je videti, da bi lahko dosegli znižanje preživnine. Ta je bila namreč določena v času, ko hči še ni bila nameščena v mladinski center in le ta torej ni delno sofinanciral njenih potreb.

Premoženjsko stanje hčere je torej drugačno, kot tedaj, ko je bila izdana odločba, po kateri plačujete 135 EUR preživnine. Če se okoliščine, ki vplivajo na višino preživnine, kasneje spremenijo, je mogoče vložiti tožbo na, v vašem primeru znižanje (sicer pa lahko tudi na zvišanje) preživnine.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben osebni razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 41 391 064
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar