Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

uporabniki avtobusna postaja na moji parceli pustijo ogromno smeti

Default avatar
zdravo. sem lastnik parcele, ki meji na parcelo, kjer je avtobusno postajališče. čakalnica avtobusne postaje je zgrajena na moji parceli v dogovoru z občino, ker drugje ni bilo prostora. uporabniki avtobusne postaje pustijo na moji parceli ogromno smeti. lahko od občine zahtevam mesečno plačilo, ker moram vse te smeti sam čistiti? hvala in lp, vasja
Default avatar
Pozdravljeni,

težava je v tem, da smeti na parceli puščajo, kot pišete, uporabniki avtobusov in bi torej bilo prvenstveno na prenehanje takšnega ravnanja in na povrnitev eventualno nastale škode, potrebno tožiti njih. To bo praktično zelo težko izvedljivo.

Predlagam, da se pisno obrnete na Upravno enoto in postavite zahtevek, da naj ta problem uredijo, morda s postavitvijo ograje, če je to mogoče, ali na kakšen drug ustrezen način.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 41 391 064
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar