Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

pogodba o zaposlitvi

Default avatar
imam pogodbo o zaposlitvi iz l. 92, v kateri je postavka o plači opredeljena na 56000 SIT. Moja sedanja plača je seveda neprimerljivo večja (cca. 1.5 SLO povprečja) vendar jo delodajalec spreminja v skladu s trenutno situacijo in brez obrazložitve, pri tem pa se sklicuje na nekakšen variabilni del, ki v pogodbi ni nikjer opredeljen. Ker imam še nekaj let do upokojitve, je plača seveda iz leta v leto manjša v primerjavi z mlajšimi kolegi, ki opravljajo podobna dela. Ali je tako pogodbo mogoče spodbijati in ali se tako obnašanje delodajalca lahko opredeli kot mobing.
Hvala....
Default avatar
Pozdravljeni,

v osnovi delodajalec brez pravne podlage ne sme spreminjati plače, ki je dogovorjena s pogodbo o zaposlitvi.

Potrebno bi bilo vpogledati v kolektivno pogodbo za dejavnost, ki jo opravlja podjetje v katerem delate in v splošne akte podjetja, če jih le to ima.

To ni mobing.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 41 391 064
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar