Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

odpovedni rok

Default avatar

enjoyer

pozdravljeni

imam eno vprašanje glede odpovednega roka,
torej s punco sva šla v stanovanje, podpisala najemno pogodbo za določen čas-1leto. v pogodbi ni določen odpovedni rok(90) in me zanima, glede na to, da je pogodba za določen čas, če lahko uveljavim ta rok, ker bi se rad predčasno izselil. na začetku je bilo vse lepo in prav, so rekli, da bodo par stvari uredili, seveda to v pogodni ni navedeno in sedaj iz tega ne bo nic. stroski so pa zaradi tega precej narasli in to vec tak ne gre.

najlepša hvala za pomoč
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

če v najemni pogodbi nimate dogovorjenega odpovednega roka, potem pred njenim iztekom od le-te ne morete odstopiti. Če bi to kljub temu storili, lahko najemodajalcu odgovarjate za škodo, ki bi mu nastala zaradi vašega predčasnega odstopa. Predlagam, da se skušate z najemodajalcem sporazumeti o datumu predčasnega prenehanja in mu ob tem dopustiti primeren čas, da najde novega najemnika.


Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc