Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

odpovedni rok

Odgovori Nova tema
Default avatar enjoyer 22 Nov 2017 17:30

pozdravljeni

imam eno vprašanje glede odpovednega roka,
torej s punco sva šla v stanovanje, podpisala najemno pogodbo za določen čas-1leto. v pogodbi ni določen odpovedni rok(90) in me zanima, glede na to, da je pogodba za določen čas, če lahko uveljavim ta rok, ker bi se rad predčasno izselil. na začetku je bilo vse lepo in prav, so rekli, da bodo par stvari uredili, seveda to v pogodni ni navedeno in sedaj iz tega ne bo nic. stroski so pa zaradi tega precej narasli in to vec tak ne gre.

najlepša hvala za pomoč

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Odvetnik Pavel Zajc 7 Dec 2017 12:59

Pozdravljeni,

če v najemni pogodbi nimate dogovorjenega odpovednega roka, potem pred njenim iztekom od le-te ne morete odstopiti. Če bi to kljub temu storili, lahko najemodajalcu odgovarjate za škodo, ki bi mu nastala zaradi vašega predčasnega odstopa. Predlagam, da se skušate z najemodajalcem sporazumeti o datumu predčasnega prenehanja in mu ob tem dopustiti primeren čas, da najde novega najemnika.


Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh