Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

odpovedni rok

Default avatar

enjoyer

pozdravljeni

imam eno vprašanje glede odpovednega roka,
torej s punco sva šla v stanovanje, podpisala najemno pogodbo za določen čas-1leto. v pogodbi ni določen odpovedni rok(90) in me zanima, glede na to, da je pogodba za določen čas, če lahko uveljavim ta rok, ker bi se rad predčasno izselil. na začetku je bilo vse lepo in prav, so rekli, da bodo par stvari uredili, seveda to v pogodni ni navedeno in sedaj iz tega ne bo nic. stroski so pa zaradi tega precej narasli in to vec tak ne gre.

najlepša hvala za pomoč
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

če v najemni pogodbi nimate dogovorjenega odpovednega roka, potem pred njenim iztekom od le-te ne morete odstopiti. Če bi to kljub temu storili, lahko najemodajalcu odgovarjate za škodo, ki bi mu nastala zaradi vašega predčasnega odstopa. Predlagam, da se skušate z najemodajalcem sporazumeti o datumu predčasnega prenehanja in mu ob tem dopustiti primeren čas, da najde novega najemnika.


Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc