Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Odpravnina

Odgovori Nova tema
Default avatar Lidička 20 Okt 2017 06:53

Spoštovani

Prejela sem redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi. V njej je navedeno: Ker je javni uslužbenki ponujena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje dela, za katerega se zahteva nižja VII/1 stopnje izobrazbe, kot se je zahtevala za opravljanje dela, za katerega je imela javna uslužbenka sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, za katero se je zahtevala VII/2 stopnja izobrazbe, IMA JAVNA USLUŽBENKA V PRIMERU, ČE SPREJEME [/NEUSTREZNO novo zaposlitev, pravico do sorazmernega dela odpravnine v višini, ki jo dogovori z delodajalcem, v skladu z 6. odstavkom 91.člena ZDR-1.
O tem sem z delodajalcem že govorila in mi je dejal, da ne ve, kako naj bi se obračunala odpravnina.

Torej: Kako in na kakšen način se izračuna sorazmerni delež odpravnine oz. na kakšen način naj se pogajam o višini?

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 23 Okt 2017 08:13

Spoštovani!

Žal Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) ne ureja, kako se v določi višina sorazmernega dela odpravnine. Iz komentarja zakona izhaja, da bolj ko je nova zaposlitev drugačna od prejšnje, bolj kot so pogoji pod katerimi se opravlja delo spremenjeni, večji sorazmerni del odpravnine bi moral pripadati delavcu. Pri določanju sorazmernega dela odpravnine je treba izhajati iz primerjave delavčevega delavnega mesta pred in po spremembi.

Osnovo za izračun odpravnine in izhodišče za pogajanja si izračunajte s pomočjo 108. člena ZDR-1.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh