Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Minimalni dohodek za osebo z vzdrzevanimi clami

Odgovori Nova tema
Default avatar AnaSkerbec 11 Okt 2017 10:24

Pozdravljeni, imam sluzbo za nedolocen cas v javnem sektorju, dobila sem izvrzbo na placo in tako lahko dobim izplacano le minimalno placo. Zanima me ali je ta minimalna place visja ce imas vzdrzevane clane ( 2 otroka, partner pa Dela 20ur na teden) ali je za vse enaka? Na csd so mi razlozili da obstaja nek Izracun- census za to in da bi morale biti banke s tem seznanjene? V moji banki nic ne vedo o tem zato se obračam na vas. Za kakrsnokoli pomoc bom hvalezna...
Lep pozdrav.
Ana

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 11 Okt 2017 10:37

Spoštovani!

Zakon o izvršbi in zavarovanju v 102. členu določa omejitve izvršbe, med drugim določa:
“Na dolžnikove denarne prejemke, ki se v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, štejejo za dohodek iz delovnega razmerja, ter na odškodnino iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti je mogoče seči:
1. za denarne terjatve, razen za terjatve, navedene v 2. točki tega odstavka, do dveh tretjin prejemkov, na katere se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 76 % minimalne plače, če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvene prejemke, za dodelitev denarne socialne pomoči;...”

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh