Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

povračilo veterinarskih stroškov po ugrizu psa

Odgovori Nova tema
Default avatar njegov zvonček 27 Sep 2017 15:53

Pozdravljeni!
Lepo prosim za Vaš nasvet kako lahko dobim od lastnika psa, ki je napadel mojega psa, povrnjene veterinarske stroške, ki so nastali (oskrba rane, antibiotiki...).
Napad in ugriz sta bila prijavljena, saj ob dogodku nisem dobila informacij o psu, niti nisem takoj našla ugrizne rane. Ko sem rano opazila tako nisem imela možnosti preveriti ali je bil pes cepljen ali ne (psa in lastnikov nisem poznala).
Veterinar mi je omenil, da bi mi lastniki napadalca lahko povrnili stroške, ni pa povedal kako do tega pride. Veterinarska inšpekcija pooblastil, da zahteva povračilo mojih stroškov nima, svetovali so mi naj se obrnem po nasvet na splet ali k pravniku. Sama osebno ne želim iti do njih, saj že tako zanikajo, da je pes poškodbo naredil, poleg tega pa jih niti ne poznam.

Najlepša hvala za pomoč že vnaprej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Odvetnik Pavel Zajc 16 Okt 2017 16:26

Pozdravljena,

povračilo stroškov, ki so vam nastali zaradi tega, ker je drug pes ugriznil in poškodoval vašega psa, lahko uveljavljate od lastnika psa, ki je poškodoval vašega psa v sodnem postopku s tožbo. Vsekakor je posebej pomembno, v kakšnih okoliščinah, oziroma kako točno je do poškodovanja vašega psa prišlo. Od tega je odvisno, ali boste z zahtevkom uspela deloma ali v celoti.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh