Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Izvršba dolga

Odgovori Nova tema
Default avatar 3D Design Media 25 Sep 2017 09:27

Pozdravljeni

zanima nas kako poteka izvršba dolga, podjetju smo izdelali grafično podobo, ki pa sedaj ne želi plačati in ignorira vse naše pozive po plačilu. Opomin poslan po mailu, preko pošte smo pa ravno danes dobili, da zadeve ni prevzel. Vse je bilo izdelano in podjetje to tudi uporablja.

Sedaj pa nas zanima kako izterjati dolg in na koga se moramo obrniti

Hvala
Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Odvetnik Pavel Zajc 16 Okt 2017 17:36

Pozdravljeni,

v vašem primeru je primerno vložiti predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine, to je na podlagi računa. Na podlagi predloga bo sodišče s sklepom o izvršbi izvršbo dovolilo. Če bo dolžnik sklepu o izvršbi ugovarjal z v smislu določil Zakona o izbršbi in zavarovanju obrazloženim ugovorom, bo sodišče sklep o izvršbi razveljavilo. Stekel bo pravdni postopek, v katerem mora upnik, torej vi, dokazati svojo terjatev po temelju in višini.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh