Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Delitev premozenja

Default avatar

Dedič

Jaz sem odsel od doma in si ustvaril druzino. Zena mi je umrla. Sem se zakreditiral za 30 let za nakup nepremicnine.
Kredita imam se za 12let. Na hisi je ostal brat. Samski. Mislim da si on druzine ne bo ustvaril. Prisli so z zamislijo on in moji starsi da bi napisali uradno da po smrti starsev ostane brat na hisi to sem vedel. jaz pa imam pravico biti v hisi ce bi potreboval v slucaju kaksne sile. Le zakaj bi potreboval ce imam svojo nepremicnino. In v slucaju moje smrti moji otroci naj nebi imeli pravici oziroma dedovali pri tisti hisi. Jaz se to ne strinjam. Vem da se mu gre za vse da bi imel. Veliko takih primerov je. Da tisti ki ostane doma mu na koncu ostane vse. Nekateri pa placujemo desetletja kredite. Kaksen nasvet. Ker opazam ce bi prislo do tega bi prislo do prepirov z njegove strani. Zame se ne gre za denar.vse zivljenje garam.
Ce mu v primeru pustim vse. Ce pristanejo starsi v dom. Bom moral vseeno placevati dom ceprav bo on vse dedoval?
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

v primeru, da je oskrbovanec v domu tudi lastnik nepremičnine, uveljavlja praviloma po njegovi smrti v zapuščinsklem postopku dom do zapuščine, terjatev iz naslova plačanih stroškov oskrbe.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com