Med.Over.Net

Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Kako doseči, da me polbrata izplačata za moj delež hiše

Default avatar

lazarlazar

Po pokojnem očetu sem podedovala nujni delež, eno osmino stanovanjske hiše. Seveda v njej živita moja polbrata in njihova mama in jaz od tega nimam nič. Kako lahko dosežem, da me izplačajo?
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Vsak solastnik ima vedno pravico zahtevati delitev stvari, razen v neprimernem času. V kolikor se z brati ne morete sporazumeti o načinu delitve, lahko vložite tožbo. Sodišče odloči o načinu delitve sodišče v nepravdnem postopku tako, da solastniki dobijo v naravi tisti del stvari za katerega izkažejo upravičen interes. Če takšna delitev ni mogoča niti z izplačilom razlike v vrednosti potem sodišče odloči naj se stvar proda in razdeli kupnina med solastnike skladno z višino njihovih deležev. Na predlog solastnika lahko sodišče odloči, da namesto prodaje pripada stvar v celoti njemu, če izplača druge solastnike.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.
cron