Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Odpovedni rok

Odgovori Nova tema
Default avatar malena87 30 Avg 2017 19:24

Pozdravljeni.

Pol meseca nazaj sem začela delati v firmi s pogodbo za nedoločen čas, ki je čez mejo. Ker sem zaposlena po slovenski pogodbi, saj je šlo preko agencije, kateri jaz sicer nisem nič plačala, se za vse stvari obračam na tega slovenskega agenta. Žal je med vožnjo na delo, ki je zelo dolga in utrujajoča pot, prišlo do nezgode, ki sem jo povzročila jaz. Noben poškodovan, avto, vsaj moj oz. ga samo vozim, ni pa moj, pa zelo karamboliran in samo polovico kasko zavarovan, zaradi česar bom morala vse kriti sama. Trenutno smo dogovorjeni, da pridem na delo kakor hitro bom imela urejen avto, a to zna trajati vsaj kak teden. Drugega si nimam sposoditi od koga, ker že doma imamo samo en avto in zelo težko kombiniramo obveznosti okoli tega, saj nismo doma v mestu, sama pa se vozim zelo daleč na delo. Sedaj me je začelo skrbeti kako naprej, tudi ko bo avto nazaj, gre za škodo, ki ostane, saj avto več ni toliko vreden zaradi nesreče, ki se lahko zgodi vsakemu, in kaj šele je lahko ko je grdo vreme, kar sem že imela (hudo nevihto na poti domov) in pozimi.
Vem, da to mojega delodajalca ne zanima, saj sem sama podpisala pogodbo, vedar me zanima kako postopati v kolikor bi si raje poiskala delo kje bližje domu. Odpovedni rok je 15 dni, vendar v določenih primerih obstaja sporazumna oz. izredna odpoved, če prav razumem? Le-ta sicer v sami pogodbi ni omenjena, ne bi pa želela dati odpovedi oz. ne prihajati na delo, s čimer lahko tvegam tožbo, če se ne motim?
Problem je v tem, da bom sedaj kljub redni pogodbi zaradi nezgode in nezmožnosti prihajanja na delo min. en teden, verjetno tudi manj plačana in imela še velike stroške s samo nezgodo oz. popravilom avta, zaradi česar me je po domače povedano se kar "minilo" vozit se nekam tako daleč.

Prosim na nasvet. Za pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem,
lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 5 Sep 2017 08:38

Spoštovani!

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi v vašem primeru ne pride v poštev, saj niso podani razlogi po 111. členu ZDR-1. Lahko date redno odpoved z odpovednim rokom 15 dni ali pa se poskusite z delodajalcem dogovoriti za sporazumno odpoved brez odpovednega roka.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh