Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Odpovedni rok

Default avatar

malena87

Pozdravljeni.

Pol meseca nazaj sem začela delati v firmi s pogodbo za nedoločen čas, ki je čez mejo. Ker sem zaposlena po slovenski pogodbi, saj je šlo preko agencije, kateri jaz sicer nisem nič plačala, se za vse stvari obračam na tega slovenskega agenta. Žal je med vožnjo na delo, ki je zelo dolga in utrujajoča pot, prišlo do nezgode, ki sem jo povzročila jaz. Noben poškodovan, avto, vsaj moj oz. ga samo vozim, ni pa moj, pa zelo karamboliran in samo polovico kasko zavarovan, zaradi česar bom morala vse kriti sama. Trenutno smo dogovorjeni, da pridem na delo kakor hitro bom imela urejen avto, a to zna trajati vsaj kak teden. Drugega si nimam sposoditi od koga, ker že doma imamo samo en avto in zelo težko kombiniramo obveznosti okoli tega, saj nismo doma v mestu, sama pa se vozim zelo daleč na delo. Sedaj me je začelo skrbeti kako naprej, tudi ko bo avto nazaj, gre za škodo, ki ostane, saj avto več ni toliko vreden zaradi nesreče, ki se lahko zgodi vsakemu, in kaj šele je lahko ko je grdo vreme, kar sem že imela (hudo nevihto na poti domov) in pozimi.
Vem, da to mojega delodajalca ne zanima, saj sem sama podpisala pogodbo, vedar me zanima kako postopati v kolikor bi si raje poiskala delo kje bližje domu. Odpovedni rok je 15 dni, vendar v določenih primerih obstaja sporazumna oz. izredna odpoved, če prav razumem? Le-ta sicer v sami pogodbi ni omenjena, ne bi pa želela dati odpovedi oz. ne prihajati na delo, s čimer lahko tvegam tožbo, če se ne motim?
Problem je v tem, da bom sedaj kljub redni pogodbi zaradi nezgode in nezmožnosti prihajanja na delo min. en teden, verjetno tudi manj plačana in imela še velike stroške s samo nezgodo oz. popravilom avta, zaradi česar me je po domače povedano se kar "minilo" vozit se nekam tako daleč.

Prosim na nasvet. Za pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem,
lp
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi v vašem primeru ne pride v poštev, saj niso podani razlogi po 111. členu ZDR-1. Lahko date redno odpoved z odpovednim rokom 15 dni ali pa se poskusite z delodajalcem dogovoriti za sporazumno odpoved brez odpovednega roka.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.
cron