Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Hramba dokumentacije

Odgovori Nova tema
Default avatar Jure1975 6 Jul 2017 09:28

Lep pozdrav.
Zanima me,koliko časa mora odvetnik hraniti dokumentacijo o svojih primerih?
Gre namreč za dokumentacijo,v kateri so se nahajali tudi stari načrti posestva,ki bi jih rad dobil nazaj.
Dotični odvetnik je v pokoju in v precej slabem alkoholnem stanju.Trdi,da tee dokumentacije nima več,ker je šla po 10-ih letih v uničenje.
Zdi se mi precej sporno,da lahko odvetnik uničuje tudi dokumentacijo,ki se tiče lastništva posesti brez kakršnegakoli vprašanja.
Najlepša hvala za pomoč.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 7 Jul 2017 12:34

Spoštovani!

Zakon o odvetništvu določa, da mora odvetnik hraniti spise pet let po prenehanju zastopanja stranke. Po preteku tega časa pa jih je dolžan komisijsko uničiti na način, ki ga določi statut Odvetniške zbornice Slovenije.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh