Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

zapuščinski postopek

Odgovori Nova tema
Default avatar aleks2 3 Jul 2017 19:07

Spoštovani, pozdrav

Zanima me višina sodne takse za zapuščinski postopek po 2. odst. 203. člena Zakona o dedovanju (brez zapuščinske obravnave) za premično premoženje (denarna sredstva) v višini ca 65.000 eu.
Za vaš cenjen odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.

lep pozdrav
aleks

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 4 Jul 2017 08:21

Spoštovani!

Na podlagi tarifne številke 9211 ZST-1 se plača sodna taksa za zapuščinski postopek takrat, ko se obravnava zapuščina v postopku, ki se konča s sklepom o dedovanju. Taksna obveznost nastane tudi v primeru, če dediči ne predlagajo izvedbe zapuščinske obravnave in se postopek konča s sklepom o dedovanju. Sodna taksa bo v vašem primeru znašala 630,00 EUR.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh