Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

svetovanje

Default avatar

al21

Pozdravljeni,

Imam 6 letnega sina. Pred tednom dni je bil povabljen na sošolkin rojstni dan. Organiziralo ga je neko društvo za naravo. Otroci so imeli organizirano, da se bodo igrali ob reki. Na željo animatorja so otroci skakali bosi. Animatorji očitno niso dovolj preverili terena in je sin stopil na razbeljen kamen ( pred prihodom otrok so očitno neznanci kurili ogenj ) in pri tem dobil hude opekline na stopalu. Sinovo nogo so namočili v reko, nekoliko kasneje pa obuli v nogavico in čevlje. Kljub hudim bolečinam je sin moral počakati do konca praznovanja.( si raje ne predstavljam kako močno ga je bolelo in še hoditi je moral do zbirnega mesta.) O dogodku so nam povedali šele ob koncu praznovanja češ, da se je malo opekel. Jaz sem ga takoj odpeljala k zdravniku, kjer so mu opekline oskrbeli. Še cel teden sva hodila na previjanje opeklin....

Zanima pa me, ali lahko zato vložim zahtevek za odškodnino odgovornosti, oziroma kaj storit v takem primeru, saj moje mnenje je, da bi me morali takoj obvestiti o dogodku, da bi ustrezno ukrepala, ter da bi morali pregledati teren na katerem se prvošolčki igrajo.

Hvala za nasvet.

Lep pozdrav, zaskrbljena mamica
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Menimo, da so v vašem primeru izpolnjene predpostavke za odškodninsko odgovornost, saj je bilo opuščeno skrbno nadzorstvo. Tudi ravnanje animatorjev po škodnem dogodku ni bilo zadosti skrbno.

S spoštovanjem,
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.