Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

"zajebavanje" v osnovni šoli.

Odgovori Nova tema
Default avatar ayyyylma0 16 Jun 2017 22:30

Pozdravljeni.

Bivši sošolec iz osnovne šole me namerava tožiti zaradi "zajebavanja".

V šoli smo se mu pogosto posmehovali in ga žalili (nikoli pa ga nismo tepli ali mu grozili), to pa je v njem privedlo do fizičnega nasilja nad nekom drugim. Sošolec sedaj doživlja traume, bolečino, ima pokvarjeno samopodobo, itd.
Iz sporočila, ki mi ga je poslal prejšnji teden je razvidno, da so te traume posledica fizičnega nasilja, ki ga je on povzročil neki osebi, tudi za to pa krivi mene.

Zanima me, če me sošolec lahko toži, glede na to da je bilo to pred skoraj desetimi let in smo bili še otroci stari 12 let.

Hvala za odgovor,
Lp.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 23 Jun 2017 11:12

Spoštovani,
Otrok, ki ni star 14 let ne more biti storilec kaznivega dejanja.
Odškodninska terjatev za povzročeno škodo pa zastara v treh letih, odkar je oškodovanec zvedel za škodo in za tistega, ki jo je povzročil. V vsakem primeru pa zastara ta terjatev v petih letih, odkar je škoda nastala.
S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh