Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Nakup kmetijskega zemljišča

Odgovori Nova tema
Default avatar Darka K 10 Maj 2017 10:36

Pozdravljeni!
Sosed prodaja manjšo hiško in več manjših kmetijskih zemljišč, ki niso povezana. Sosed ni kmet. Mi smo za eno zemljišče kmeti mejaši in imamo predkupno pravico. To zemljišče tudi želimo kupiti. Vendar sosed pravi, da proda samo v paketu. Lahko sosed proda to v paketu nekomu drugemu, ne da bi mi imeli najprej predkupno pravico za kmetijsko zemljišče, ki meji na naše kmetijsko zemljišče?
Hvala, D.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 12 Maj 2017 10:15

Spoštovani!

Pogoj ponudbe, da se zemljišča prodajajo izključno skupaj oz. v paketu, ni v nasprotju z zakonom. Predkupno pravico torej lahko uveljavljate le glede vseh zemljišč skupaj.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh