Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

odškodnina

Odgovori Nova tema
Default avatar vidatek 8 Maj 2017 18:54

Pozdravljeni!

Sodišče mi je prisodilo 13.000,00 € odškodnine za psihični stres in telesne poškodbo od obdolženca zapornika Koprskega zapora, pri oboroženem ropu na delovnem mestu v trgovini pred par leti. Obdolženec je češki državljan in znan po kaznivih dejanjih po Evropi.

Zanima me, ali je kakšna možnost, da se ga izterja, ker mi deluje, da ne želi plačati te prisojene odškodnine v celoti. Kako do njegovega računa in kako izterjat po uradni poti? kakšne možnosti imam, glede na to, da je tuj državljan in pri nas po vsej verjetnosti nima odprtega računa, ker ni tukaj delal niti živel. Kako do izvršbe?

Hvala za odgovor!

Vida

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 12 Maj 2017 10:46

Spoštovani!

Ker gre za državljana države članice EU lahko sprožite postopek z evropskim nalogom za izvršbo, kateri omogoča, da se sodna odločba izdana v državi članici zlahka prizna in izvrši v drugi državi članici.

Postopek sprožite tako, da pri sodišču, pred katerim je tekel postopek vložite zahtevo za evropski nalog za izvršbo. Sodba mora biti izvršljiva in izdana po 21.1.2005

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.com



Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh